Güney Kore, otonom araçlarda Blockchain kullanacak

Güney Kore’nin Sejong şehri, Blockchain teknolojisini kullanarak otonom araçlar için bir tanımlama ve doğrulama platformu geliştiriyor.

Güney Kore‘deki Sejong Özel Özerk Şehri, Blockchain teknolojisini kullanarak otonom araçlar için bir tanımlama ve doğrulama platformu geliştiriyor. Veri güvenilirliği sağlamak amacıyla Sejong şehri, kendi kendine giden araçların ürettiği verileri korumak için Blockchain kullanacak. Güney Kore’nin yerel haber kaynaklarına göre, Sejong Şehri hükümeti, kendi kendine giden araçların dijital kimliklerini doğrulamak ve korumak için Blockchain teknolojisine dönecek.

Blockchain projesinin bütçesi 1 milyar won (817.000 $) ve önümüzdeki yıl başlaması bekleniyor. Proje, elektronik devinin Güney Kore merkezli IT kanadı LG CNS liderliğindeki çeşitli teknoloji şirketlerini bir araya getirecek. Bu teknoloji şirketleri, otonom araçlar tarafından kullanılacak merkezi olmayan bir tanımlayıcı geliştirecek. Merkezi olmayan tanımlayıcı (DID), arabalar ve yoldaki trafik ışıkları ve diğer araçlar gibi diğer tesisler arasında paylaşılan verileri koruyacak çoklu şifreleme katmanlarına sahip olacak. Güney Kore şehri, gelişimi 2007 yılında başlamış ve 2030’a kadar bitmesi beklenen planlı bir akıllı şehir olma yolunda ilerliyor.

Hükümet, Blockchain ile paylaşılan bilgilerin güvenliği güçlendirmesini bekliyor

Sejong şehrinin hükümet yetkilisi, Blockchain platformunun otomobiller ve kontrol kuleleri tarafından paylaşılan bilgilerin güvenliğini güçlendirerek verilerin güvenilirliğini önemli ölçüde artırmasını beklediklerini söyledi. Sejong şehri Güney Kore’nin fiili idari başkenti haline geldi. Güney Kore şehri, Doğu Asya ülkesinde yeni teknolojiler için test merkezi haline geldi ve şu anda dünyanın en gelişmiş akıllı şehir teknolojilerini destekliyor.

Salgının başlamasından bu yana Blockchain teknolojisinin kullanımı, hükümetler teknolojiyi farklı alanlarda kullanmaya çalıştıkça çok arttı. Daha önce, ABD Senatosu uzaktan oylama için Blockchain kullanmayı amaçlayan bir yasa tasarısı önerdi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Exit mobile version