Check Point Research’ün yakın tarihli bir raporuna göre, kripto para madenciliğinde kötü amaçlı yazılımlar sektördeki suç faaliyetlerinin çoğuna katkıda bulunuyor.
2019’da, çoğu varlığın fiyatı nispeten düşük kalmasına rağmen, suç oranı oldukça yüksek kaldı.
Birçok yüksek profilli suç faaliyeti, fidye yazılım ve tabi ki kripto para madenciliğindeki kötü amaçlı yazılım saldırıları yıl boyunca artış gösterdi. 2019 yılı fiyatlarda nispeten düşük hareketler yaşanırken suç oranı yükselmeye devam etti.
Sadece 2018’de siber suç yaklaşık 1.5 trilyon dolarlık bir kayıpla sonuçlandı. Blockchain ağları içinde Adresler arasındaki veri aktarımının şifreli ve rastgele yapısı, hedeflenmeyi zorlaştırır. İkinci olarak, Blockchain ve verileri klonlanamaz veya manipüle edilemez.
Bunca güvenliğe rağmen saldırılar devam etmekte. Bir kripto para madenciliği kötü amaçlı yazılımı, kendisini bir bilgisayar cihazına bağlayan ve bilgisayar gücünü saldırganın kripto varlıklarını çıkarmak için kullanan bir yazılımdır. Sonuç olarak, mağdur daha yüksek elektrik faturaları görüyor olabilir.
Kötü amaçlı yazılım madenciliği gizli yapılırken, fidye yazılımı tam tersidir. Kurbanın rastgele virüs bulaşmış bir dosyayı tıklaması gerekir ve fidye yazılımı cihazına yapışır. Cihaz sahibi yeniden şifrelere ve bilgilere ulaşmak için para öder.
Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.