ManşetRöportaj
Trend

Altcointurk Ve Volkan Korkmaz Özel Röportajı

Sponsorlu İçerik

İstanbul’un, içerisinde yaşayanlara kıyak geçtiği güneşli bir sabahın akşamı için planımız hazır. Cuma günlerinin kripto para severler için anlamlı olduğu geleneksel ”Kripto Cuma” toplantısına katılmak için ekipçe çıkıyoruz yola. Kripto Cumayı birde En Kripto Haber olarak görelim istiyoruz. Ama daha önemlisi Kripto Cuma ve bir çok ilk için öncülük eden Altcointurk | OKEx Trader Base ofisini, kurucuları ve onun değerli CEO‘su Volkan KORKMAZ ile de biraz zaman geçirelim istiyoruz. Bu ricamızı kırmıyorlar ve akşam gerçekleşecek toplantı öncesi için sözleşiyoruz.

İçindekiler

Altcointurk | OKEx Trader Base, Türkiye Pazarı İçin Ayrıcalık

Saatler buluşma noktasına geldiğinde İstanbul’a zarafet katan Kadıköy’ün enerjisini de yanımıza alarak Altcointurk | OKEx Trader Base lokasyonuna ulaşıyoruz. Daha merdivenlerden inerken içerideki ambiyansın neler olabileceğini tahmin edebiliyoruz ama içeriye girdiğimizde gerçekten beklentinin üzerinde bir atmosfere şahitlik ettiğimizi söylemek mümkün.

Altcointurk | OKEx Trader Base Ofis

Girişinden tüm ulaşılabilir her alana detaylar en ince ayrıntısına kadar düşünülerek dizayn edilmiş ve kullanıcı-misafirlerin rahatlıkla işlemlerini gerçekleştirmeye elverişli olarak tasarlanmış.

Altcointurk | OKEx Trader Base Ofis

Koin takibi yapılabildiği ekranlar, ikram alanı, eğitim materyalleri ve tasarım detayları ile ofis sizi koin cazibesine çekiyor. Bir çok eğitimin de gerçekleştiği mekanda kripto para ve kripto paraya dair her şeyi bulabilir ve burada kripto para uzmanları ile keyifli koin sohbetleri gerçekleştirebilirsiniz.

Göz alıcı ofisi gezdikten sonra bizi karşılayan Volkan Korkmaz Hocamız ile keyif aldığımız ve sizlere de detayları ile önemli bilgiler aktaracak röportajı gerçekleştirdik. Sharkcrypto ve Kripto İsmail Hocalarımızda bu keyifli sohbete katılıp önemli bilgiler aktardılar. Umarım sizler de okurken aynı keyfi alırsınız.

Sizi tanımak istiyoruz, Volkan Korkmaz kimdir?

Az önce sohbet arasında bahsettiğim gibi, 29 yaşındayım. Borsa İstanbul’da çalışıyorum. Evliyim 1 oğlum var. Piyasaya ilk bireysel olarak girdim. Twitter da bireysel olarak yazılar yazdım. Faydam olsun diye temel teknik analiz paylaşımları gerçekleştirdim. Bugünde buradayıız işte.

Kripto Paralar ile ilk ne zaman tanıştınız?

Borsa tecrübem vardı zaten, kripto paralara 2017’nin başlarıydı ben başladığımda. Hemen ardına güzel bir boğa yaşadık. Bitcoin şahlanmadan girmiştim. O şahlandığı dönem içerisindeydim. Sonrada bildiğiniz gibi Altcointurk | OKEx Trader Base olarak başladık.

Kripto Cuma var birde nasıl doğdu?

Ben twitter da dediğim gibi bireysel paylaşımlar yapıyordum. Sonra bir etkinliğe katıldım Sharkcrypto hocamda oradaydı. Konuşmacı olarak gitmiştik ikimizde. Orada güzel muhabbetimiz oldu. Beşiktaşlı bu arada(gülüşüyoruz). Konuştuk falan sonra buluşmaya başladık sürekli.

Kripto Cuma nedir? Neden cuma?

O şu şekilde oldu. Sharkcrypto Hocamla sürekli görüşüyorduk, sonrasında resim atıyorduk twitterdan. İnsanlardan geri bildirim geliyordu hani keşke bizde olsak. Sizinle sohbet edebilsek. Bir cuma günü oturuyorduk. Cuma olması ondan kaynaklı. Bir tweet atalım dedik, hani gelmek isteyenler gelsinler. Bir cafede gerçekleştirdik, adresini verelim gelirlerse otururuz hep birlikte sohbet ederiz dedik. Baya ilgi gördü, özelden yazanlar, açıktan yazanlar oldu katılım çok oldu. 3 kişi ile başladığımız toplantılarımız 10 20 derken cafenin bir sokağı vardı bildiğiniz orayı doldurduk. Sokağı kapatıyorduk. Hatta blockchain sokağı yapacağız burayı diyorduk. Öyle başladı sonra bir Bursa’ya gidildi. Kripto Cuma Yollarda etkinliği yaptık. Sonra İzmir’e gittik. Aslında kötü bir zamandı, insanların hafta içi yorgunluğunu dışarıya atmayı isteyeceği zamandı bizim seçtiğimiz zaman.

Geleneksel Kripto Cuma Pozu

İnsanların Kripto Cumaya bakış açısı nedir?

İnsanlar burada mutlu. Sosyalleşiyorlar. Sohbet ediyoruz. Zaten buraya Traderların Sosyal Yaşam alanları diyoruz.

Altcointurk | OKEx Trader Base mimar eli değmiş gibi, baya güzel dizayn edilmiş. Nerden çıktı bu fikir?

Biz burayı 4 kişi 10 günde yaptık. Her dizayn bize ait. 10 günde bitirdik. Ben iş yerimden izin aldım, 10 gün baya uğraştık ama değdi. Dışarıda toplanıyorduk genelde kafede. Neden kendi yerimizde yapmayalım ki dedik! Cloak Koin ile birlikteliğimiz oldu. Öyle başladı burası. Sonra birlikteliğimiz bitince bir kaç koin ile devam ettik. Sonra bir süre boşlukta kaldık, çünkü buranın modeli sponsorluk üzerine kurulu. Piyasa kötü olunca sponsor bulmak zor oluyor. Bir süre kendi imkanlarımız ile döndü. Zorlandığımızı kabul edebilirim. Model değişimine gittik, Sonra bir kaç görüşme yaptık ve şu andaki sponsorumuz OKEX ile işbirliğine gittik.

Bitcoin dışında güvendiğiniz bir koin var mı?

Yani vardı. (sitemli bir söyleyiş ve gülüyoruz.) Bitcoin dışında en güvendiğim koin Ethereum. Onun da sebebi, blockchain projelerinde var olması. Bizim Borsa İstanbul’un da bununla alakalı projeleri var. Hem borsa da hem bizim iştirakimiz olan Takasbank’ta ve Merkezi Kayıt Kuruluşunda böyle bir çalışma var yakında duyarsınız Bir Gram Altın Diye. BİGA olarak adı geçiyor. İnsanlar borcunu mesela küçük küçük altınla ödeyebilecek, düğüne gittiğinde BİGA ile takı yapabilecek, bankalarla anlaşıyorlar bunun için. 7 banka ile anlaşma tamam, özel bir yazılım yazıldı bunun için.

BİGA ne zaman piyasaya çıkacak?

1 Ocakta lansmanı yapılacak.

Ethereum düşüyor. Ne düşünüyorsunuz?

Ben teknoloji olarak bakıyorum o güvenilirlik kısmına. Akıllı sözleşmelerin geleceği olduğu için.

Bitcoin’e dijital altın diyebilir miyiz?

Ben diyorum. Teknolojisine baktığımız da yeni çıkan bir çok koinin gerisinde ama Bitcoin yani.

Bitcoin – Ethereum Görüşleriniz?

İkisinin de alanı çok farklı. Biri ödeme aracı olarak piyasaya çıkmış bir koin(bitcoin). Diğeri ise dünya üzerindeki problemlere çözüm sağlamak için blockchain kullanımını sağlayan bir platform. O yüzden ben Ethereum’a güvenebiliyorum.

Ripple Hiç Sevmem!

Mesela var mı başka güvendiğiniz izlediğiniz koin?

Ripple hiç sevmem mesela. Merkeziyetsiz bir yapı değil. Bizim inandığımız teknolojiyi sunmuyor yansıtmıyor bana göre. Ama PR’ı çok iyi. Birde Malumunuz HOT var (piyasadaki HOT beklentisi aklımıza gelip gülmeye başlıyoruz). HOT vaat ettiklerini gerçekleştirirse büyük proje olduğuna bende inanıyorum. Ama HOT yatırımcılarına dahil olmadım. Yatırımım yok. Ama yatırım yapılabilir(tavsiye içermemektedir). Fiyatı şu ana nedir takip etmiyorum. Daha önce katıldığım tv programlarında da söyledim. Altcoin grafiğine bakmıyorum trade işlemi de yapmıyorum. Benim için önce bitcoin boğası yaşanacak. Ondan sonra para altcoinlere akacak. Ondan sonra başlayabilirim.

Ayı piyasası döneminde trade yapılmaz mı?

Bu biraz kişisel bir tercihe giriyor. Ben vadeli işlemleri kaldıraçlı işlemleri tasvip etmiyorum. Kullanmıyorum yapmıyorum. Bana göre kumar statüsünde. O yüzden benim için yapılmaz. Buna o gözle bakmayan traderlar için tabi çok iyi, düzgün yerden işlem açtığınızda baya kazançlı. Yani düşerken de kazanabiliyorsunuz. Bu açıdan bakıldığında ayı zamanında da çatır çatır trade yapılabilir yani.

Sizi hayal kırıklığına uğratan koin oldu mu?

Ripple ile öyle bir anım var benim. (Ripple’ı ondan dolayı mı sevmiyorsunuz diye soruyoruz). Daha öncesinden de sevmiyordum ama güzel PR’ı var diye almıştım. Onun dışında bir de ADA(Cardano) var. Piyasa da 4800 tane koin var. Kaç tanesi elle tutulur bilemeyiz ama vardı o tarz bir kaç tane. Marketcap değerimiz inanılmaz düştü. Nerelerden nereye geldi. Böyle bir durumda onlardan bir şey beklemek komik olur.

Altcointurk | OKEx Trader Base olarak hedefiniz nedir?

Bir görsel hazırlatıyorum. Orada ilk whatsapp gruplarımızdan başlayan bir yol haritası. İnternet sitemiz de yenileniyor. Oraya koyacağım. Forum vardı o duruyor da çok kullanılmadığından askıya aldık. Hem kurumsal kimliğimizi göstersin, kripto cumayı anlatsın, halı saha organizasyonları yapıyoruz onları göstersin.

Konu halı saha olunca gözler parlıyor, 9 yıl futbol oynamış. Halı sahada Volkanspor benzetmesini daha iyi anlıyoruz birde tabi gollerini.

Volkan Korkmaz Hocanın İddialı Paylaşımı

Kripto Cumayı yapmayı planladığımız yerler var, Ankara da yapacağız. Okex İle partnerliğimiz oldu. Uluslar arası bir partnerlik bu. Türkiye’de 2 Türkiye temsilcisi arkadaşımız var hatta 3 . Burada da eğitim veriyorlar. Her ay Kripto Cumanın birini onlara veriyoruz . Gelip İnsanların sorularını cevaplıyorlar. Gelişmeler varsa onu aktarıyorlar.

Kullandığınız yerli borsa hangisi?

Paribu. Sanırım insan berber gibi değiştiremiyorlar. Ama biraz kapalı kutular. Burayı açtığımızda ziyaret ettiler görüştük. Takdir ettiğim yanları sosyal medya da görmüşsünüzdür yardım yapmaları. Türk borsaları biraz halkın arasına inmeli tepeden bakmamalılar. ( Bu soruya Sharkcrypto hoca da dahil olup, kullandığı borsayı söylemiyor ama herkesin kullandığı borsayı kullanmayı sevmediğini söylüyor, bilindik bir borsanın kullanıcılardan birinin parasına el koymasından dolayı çalışmadığını aktarıyor. )

Türkiyede Kripto Paralara İlgi Ne Düzeyde?

2017 boğasındayken bulunduğum yerde 5 kişi varsa 4 ü bitcoin diyordu. o dönemde temel analiz de vardı. İnsanlar koinleri araştırıyorlardı. Ama son dönem ayı piyasasının etkisi ile artık fiyat odaklı gidiliyor. Çok bir ilgi yok. Çünkü çok zarar edildi. Ancak bu ilgi o zararla giderse olacak ama bitcoin boğası gelmeden altcoin boğası gelmeyecek. Zararedip elinde hala tutan insanlar var.

Halving sonrası BTC ne olur?

Geçen paylaştım twitter da halving tarihlerini ayırarak bir grafik paylaştım. İlk halvingten sonra bir çakılma olmadan yükselme başlıyor, 2. halvingden sonra bir çakılma var, ondan sonra yürüyor, şimdide sorgulatıyor yani. Gidecek mi? Herkeste bir beklenti var. Ama bu piyasa biraz beklentinin tersini yapmayı sevdiği için. Yada önce çakıp sonra çıkartacaklar. Yani işte insanları soğutuyorlar.

Analiz işe yarıyor mu?

Yarıyor. Gerçekten yarıyor. iki yayına çıktım iki yayında da söylediğim analizlerin hepsi tuttu.

Bitcoin için herkesin bir açıklaması var 20 bin $, 60 bin$ olacağını söylüyorlar.Sizin düşünceniz nedir?

Öyle sorarsanız 20 bin $’ın üzerine çıkacağını söyleyebilirim. (ne zaman olacak,bu aramızda kalacak diyoruz gülmeye başlıyor). Tarih vermek yani 2020 de bekliyoruz da kime göre neye göre? Tarih veren çok oldu. Şuanda herkes serzenişte bulunuyor. Bana 2020 Mayısımda yükseliş başlar gibi geliyor.

En çok hangi koinden kazandınız?

Pundix var. Ethereumdan kazandım. 140$ iken alıp 900 dolarlarda satmıştım.

Blockchain teknolojisi ile ilgili ne düşünüyorsınuz?

Kendisin seviyoruz. Ama insanlar çok ilgilenmiyorlar. Genelde ne kazanırım buna bakıyorlar. Geleceğin teknolojisi diyebiliriz.

Volkan Korkmaz Blockchain Semineri

Türkiye neresinde blockcahinin ? Yakaladık mı bu teknolojiyi?

Duyum olarak evet. Yakaladık diyebiliriz. Ama uygulama maalesef! Biz bununla ilgili üniversitede seminer verelim istiyoruz. Burada da eğitimler veriyoruz. Türkiye burada üzerine giderse ilerde çok ekmeğini yiyecek bir teknoloji. Ama şu anda pek umut yok gibi.( Kripto İsmail hocamız da sohbete dahil oluyor). Şunu da çok yanlış anlıyorlar her problemin çözümü blockchainmiş gibi algı var. Bu yüzden 4800 tane koin var piyasa da. Teknolojiyi inceleyen yok ama bir koin söylese de alsak diyen var.

Altcointurk | OKEx Trader Base olarak başka illerde olma düşünceniz var mı? Bayilik modeli?

Bu hedeflerimizden biri ama uzun vadede. Çünkü biz burada bir kültür yaratmaya çalışıyoruz , yarattık da. Ama bunun oturması lazım öncelikle. Hadi açalım büyüdük çoğalalım düşüncesinde değiliz biz. Hakkıyla yapıyoruz. Hakkıyla yapmaya devam edeceğiz.

Trade işlemlerinde psikoloji çok önemli bunu nasıl başardınız? Psikolojiniszi kontrol edince zarar ediyor musunuz?

Tecrübe ile oluşuyor. Tabii zarar ettiğim oluyor ama artık çok sık değil. O tecrübenin getirdiği şeyi görebiliyorsunuz. Zararı bir yerde durdurabiliyorsunuz. Altcointurk Ofisinde trade psikolojisi eğitimi de veriyoruz.

Bu keyifli sohbet için zaman ayıran Altcointurk | OKEx Trader Base Ailesine, Değerli CEO’su Volkan Korkmaz Hocamıza , Güler yüzü ve misafirperverliği için Sharkcrypto Hocamıza, Sonrada dahil olup bilgisini eksik etmeyen Kripto İsmail Hocamıza ve Görüşmeyi planlayan aynı zamanda Yazarlarımızdan Olan Değerli Cryptogram hocamıza teşekkür ederiz.

Kriptonun enlerini sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Takip kalın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu