ManşetNedir? Nasıl? Neden?

2020’de 1.4 milyar dolarlık dolandırıcılık gerçekleştirildi!

Sponsorlu İçerik

Kripto para istihbarat şirketi CipherTrace, kripto para hırsızlığı, hack ve sahtekarlıkları içeren suçların 2020’nin ilk beş ayında 1.4 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Ayrıca, kripto para borsaları, suçlulardan gelen yasadışı fonların daha fazla farkında ve daha iyi karşı önlemler uyguluyorlar.

2020 Yılı Bahar Kripto Kara Para Aklama ve Suç Raporu olarak adlandırılan makeleye göre, en büyük kripto para dolandırıcılığı Çin projesi Wotoken tarafından gerçekleşti. Ünlü PlusToken’e benzeyen Ponzi şeması, 715.249 kurbandan yaklaşık 1 milyar dolar çaldı.

Wotoken dışında en büyük pay coronavirüs ile ilgili dolandırıcılıklara gitti. COVID-19’un aniden yayılması insanların sağlığına ve dünya ekonomilerine zarar verdi, ancak siber suçlular sayısız yenilikçi dolandırıcılıklarla tekrardan ortaya çıktı.

Konuyla ilgili raporlar, pandeminin en yoğun dönemlerinde, dolandırıcıların popüler sağlık ve yardım kuruluşlarını taklit etmek gibi çeşitli yöntemler kullandığını belirtti. İçerik ve istekler bakımından farklılıklara rağmen, siber suçlular sonuçta Bitcoin‘de bir ödeme istedi.

Benzer dolandırıcılıkların hızla artması FBI’ın bile dikkatini çekti. Büro, insanlara daha dikkatli davranmalarını öneren resmi bir uyarı yayınladı.

Kripto para birimiyle ilgili dolandırıcılıklar da çalınan fonlar, bu yıl Ocak ve Mayıs arasında 1.36 milyar doları buldu ve hack olaylarını geçti.

AML tedbirleri geliştirildi

Raporda, dijital varlık borsalarının Kara Para Aklamanın Önlenmesi tedbirlerinin uygulanmasında ve 2020’de daha verimli KYC kurallarının uygulanmasında daha başarılı olduğu belirtildi. Böylece, borsalarda aklanan fonların küresel ortalaması %47 oranında düştü. Bu, birçok suçlunun yasadışı fonlarını doğrudan kripto para borsalarında aklamanın daha zor olduğunu gösteriyor.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu