ManşetNedir? Nasıl? Neden?

En az 3 ülke, 2030 yılına kadar CBDC’ye geçiş yapabilir

Sponsorlu İçerik

Avrupa merkezli araştırma şirketi, en az üç ülkenin para birimlerini on yıl içinde CBDC‘lerle değiştireceğine inanıyor.

Alman merkezli bir fintech düşünce kuruluşunun yakın tarihli bir raporuna göre, üç ile beş ülke 2030 yılına kadar para birimini tamamen bir merkez bankası dijital para birimiyle değiştirecek. Raporda ayrıca, Avrupa Merkez Bankası CBDC girişimlerini hızlandırmazsa, dijital yuan’ın onu geçeceği ancak doların hakimiyetini bozmayacağı konusunda uyardı.

CBDC’lere geçmesi beklenen ülkeler

Fintech ve Blockchain araştırmasına odaklanan dGen, CBDC’lerin potansiyel etkisi üzerine bir çalışma yayınladı. Şirket, günümüzün en çok kullanılan fiat para birimlerinin, yani ABD doları, Euro ve Çin Yuanı’nın arkasındaki geçmişe bakarak, evrimlerinde bir sonraki mantıklı adımın dijital para birimlerine geçiş olacağını belirtti.

Raporda hangi ülkeleri kesin olarak açıklamadan, en az üç ülkenin para birimlerini on yıl içinde tamamen CBDC’lerle değiştireceğini öngörüyor. Bununla birlikte, dGen, aktif olarak dijital para birimine geçmeye çalışan birkaç ülkeyi vurguladı.

Çin, en azından sık sık ortaya çıkan sayısız raporlara göre, DP / EC’yi (dijital para birimi) piyasaya sürmeye yaklaştığını iddia eden ülkeler arasında yer alıyor.

İsveç‘in CBDC’si, 2020’nin başlarında dijital Krona’yı test etmek için bir deneme grubu başlattığı için yakın görünüyor. İsveç ayrıca 2025 yılına kadar nakit kullanımını ortadan kaldırmayı planlıyor ve bir e-krona bu hedefe ulaşılmada yardımcı olacak.

Alman araştırma şirketi, Euro bölgesinin diğer bölgelerin gerisinde kaldığını belirtti. DGen raporu, AB’nin kendi CBDC’sini geliştirip başlatması durumunda, ABD-Çin para savaşı siyaseti dışında uluslararası ticaret için etkili bir çözüm yöntemi olma fırsatına sahip olacağını öngörüyor.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu