Nedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

7000 Kripto Para Madencilik Makinesine El Konuldu

Sponsorlu İçerik

Tangshan Şehrinin Kaiping Bölgesinde düzenlenen operasyonda Tangshan polisi 1.470 köyü, 70.000 aileyi, 3.061 ticari işletmeyi, madencilik tesislerini ve fabrikayı denetledi.

Tangshan polisinin, 7000 kripto para madencilik makinesini ele geçiren soruşturması geçen yıl Nisan ayında başladı. 22 Aralık’taki CCTV haberlerine göre, kripto para madencileri yasa dışı bir şekilde yakındaki topluluklardan elektrik kullanıyor.

ASIC madenci makinaları, normal bir ailenin elektrik kullanımının 40 katına kadar güç tüketiyor ve günde 24 saat çalıştıklarından, tüketim oranı endişe verici.

Çin hükümeti, yasadışı kripto para madenciliğini, özellikle de yerel elektrik şebekesine bağlı olanları suç olarak tanımladı. Çin, yasadışı kripto madenciliği ile karşı karşıya ve şu anda faaliyetlerine son vermek için mücadele ediyor. Çin’in İç Moğolistan Özerk Bölgesi‘ndeki Blockchain endüstrisindeki düzenleyiciler, endüstrinin madencilik yönünü kontrol etmek için denetim birimleri gönderdi.

İran hükümeti de, düzenleyici kurumların kripto para madenciliği faaliyetlerini durdurmada başarılı olmasını sağlamak için yasa dışı elektrik kullanıcılarını belirleme kampanyasına yardımcı olan kişilerin madencilik şirketlerinden elde edilen gelirlerin %20‘sini vereceğini açıkladı.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu