ManşetNedir? Nasıl? Neden?

AB Komisyonu, yeni projesi için IOTA’yı seçti!

Sponsorlu İçerik

IOTA Vakfı, Avrupa Komisyonu tarafından madencilik tedarik zinciri için dijital bir çözümün geliştirilmesine katılan tek Dağıtılmış Defter Teknolojisi projesi olarak seçildi. IOTA Tangle, proje içindeki madencilik tedarik zinciri için güvenilir bir veri alışverişi katmanı sağlayacak.

IOTA Vakfı, kullanımını artırmak için son yıllarda AB Komisyonu‘nun araştırma ve geliştirme çabalarına proaktif olarak katılım sağladı. Temel amaç, üçüncü tarafları IOTA protokolünün teknolojisi hakkında eğitmek ve aynı zamanda uzun vadede protokole dahil edilebilecek yeni gereksinimleri tanımlamak ve benimsemeyi artırmaktı.

IOTA Vakfı‘nın dün yayınlanan bir blog gönderisine göre, bu çalışma şimdi yavaş yavaş meyvesini vermeye başladı. +CityXchange projeleri ve Climate KIK Girişimi‘nin ardından, AB tarafından madencilik endüstrisinin dijitalleşmesine odaklanan Horizon 2020 programı için bir işbirliği projesi olan Dig_it projesi için IOTA Vakfı seçildi.

Dig_it projesi, daha sürdürülebilir bir madencilik endüstrisi oluşturmak için madencilik tedarik zincirini (altın, bakır, odun kömürü) dijital bir çözüm geliştirmek üzere Avrupa çapında 16 ortaktan oluşan bir konsorsiyumu bir araya getiren bir Araştırma ve İnovasyon Çalışma birliği (RIA). Proje 48 ay sürecek ve tüm konsorsiyum Avrupa Birliği‘nden 7 milyon avro finansman alacak.

Özellikle IOTA Vakfı, tüm ortaklar ve teknolojiler arasında gerekli arayüzleri geliştirmek için 155.000 avro tutarında fon alacak. Dağıtılmış Defter teknolojisini geliştiren tek proje olarak IOTA, madencilik tedarik zincirinin veri alışverişi için güvenilir bir seviyeye çıkarma görevini üstlenecek.

Veriler, çalışanların kıyafetlerine entegre edilen sensörler kullanılarak toplanacak ve maden operasyonlarında yer alan makineler, araçlar ve araçlardan alınan verilerle desteklenecek. Öte yandan, elde edilen veriler DLT’de depolanan verileri halka sunarak madencilik endüstrisinin imajını da geliştirecek. IOTA bunun temeli olacak.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu