ManşetNedir? Nasıl? Neden?

ABD, 23 kripto para hesabını kara listeye ekledi!

Sponsorlu İçerik

ABD Hazine Bakanlığı, yaptırım listesine Rusya bağlantılı dört kişiyi ve 23 kripto para hesabını seçim müdahalesine karıştıkları iddiasıyla ekledi.

ABD Hazine Bakanlığı, seçim müdahalesi operasyonunu finanse etmek için kullanıldığını iddia ettiği 23 kripto para adresini kara listeye aldı. Bakanlık ayrıca, seçim müdahalesine karıştıkları iddiasıyla bağlantılı olarak yaptırımlar listesine Rusya bağlantılı dört kişiyi de ekledi. ABD Hazinesi, Yabancı Varlık Kontrol Ofisi (OFAC) aracılığıyla Moskova’yı ABD siyasi partileri arasında anlaşmazlığa yol açmak ve seçmenleri etkilemek için çeşitli vekiller kullanmakla suçladı.

Yabancı Varlık Kontrol Ofisi (OFAC), kripto paraların IRA’nın operasyonlarının merkezinde yer aldığını iddia ederek, ”IRA, dünya çapında devam eden kötü huylu etki operasyonlarında faaliyetlerini finanse etmek için kripto para kullanıyor” dedi. OFAC, Rus organizasyonu tarafından ABD’deki faaliyetlerini finanse etmek için kullanıldığını iddia ettiği 23 kripto para adresini listeledi. Adreslerden biri 595.000 dolar değerinde Bitcoin ve bir diğeri ise 253.000 dolar değerinde ETH aldı.

Rus ajanlar ABD seçimlerine müdahale etmekle suçlandı

OFAC ayrıca yaptırım listesine Rusya bağlantılı dört kişiyi ekleyerek, onları Moskova tarafından ABD seçimlerini etkilemek için kullanmakla suçladı. Andrii Derkach’ın Ukraynalı bir parlamento üyesi olduğu suçlanmasına karşın, OFAC onun on yıldır aktif bir Rus ajanı olduğunu iddia ediyor. ABD’ye göre Derkach, 2020 başkanlık seçimi için Trump kampanyasıyla yoğun bir şekilde bağlantılı. Hazine bakanlığı, Andrii Derkach ve diğer Rus ajanlarının Amerika Birleşik Devletleri ve dünyanın başka yerlerindeki seçimleri etkilemeye çalışmak için manipülasyon ve hile kullandığını iddia etti. Anton Andreyev, Artem Lifshits ve Darya Aslanova, yaptırım listesindeki diğer üç isim.

ABD Adalet Bakanlığı 27 yaşındaki bir Rus vatandaşını benzer bir suça karışmakla suçladı. Departmana göre, Artem Lifshits, ABD seçimlerine müdahale etmek için Rusya merkezli bir girişim olan Lakhta Projesi’nin yöneticisi.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu