Nedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

ABD, Dünyadaki Bitcoin ATM’lerinin Çoğunluğuna Sahip

Sponsorlu İçerik

Bitcoin ATM‘leri 2013 yılının başından beri piyasada ve son birkaç yıldır küresel olarak büyüyor. LearnBonds ve CoinATMRadar‘daki rakamlara göre, şu anda 73 farklı ülkede 6.484 Bitcoin ATM‘si var. Bitcoin ATM’lerinin sayısı hızla artıyor ve geçen yıl günde toplam 8 Bitcoin ATM‘sine denk gelen toplam 2.351 yeni Bitcoin ATM’si kuruldu.

Tüm bu büyüme çoğunlukla ABD‘de gerçekleşti. ABD topraklarında şu anda dünya genelindeki tüm Bitcoin ATM’lerinin yaklaşık %66‘sını temsil eden 4.274 Bitcoin ATM’si var. ATM’lerin çoğu, muhtemelen en büyük Bitcoin ATM üreticisi Genesis Coin‘in Kaliforniya merkezli bir Amerikan şirketi olması nedeniyle Kaliforniya eyaletinde bulunmaktadır.

ABD’yi takip eden Kanada, dünyadaki tüm Bitcoin ATM’lerinin %10.5‘i sahip. Avrupa %19 ile ikinci en popüler kıta ve Bitcoin ATM’leri çoğunlukla İngiltere (%4) ve Avusturya‘da (%2.8) yer alıyor. Üçüncü en popüler kıta %2.1 ile Asya ve daha sonra %1 ile Güney Amerika‘dır. Bitcoin ATM’leri Afrika‘da da var, ancak sayıları çok az.

Tüm 6.484 Bitcoin ATM’lerinden 4.555’inde diğer kripto paralar alıp satılabilir. Litecoin, Ethereum ve Bitcoin Cash, satın alınan ve satılan en popüler altcoinlerdir. Kullanımı oldukça pahalı olmasına rağmen, ücretler ve döviz kurları oldukça yüksektir. Bitcoin ATM’leri kripto paraların benimsenmesi için itici bir güç olarak görülmektedir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu