ManşetNedir? Nasıl? Neden?

ABD Hazine Bakanlığı, Kripto Endüstri Liderleriyle Görüştü

Sponsorlu İçerik

ABD Hazine Bakanlığı, dün kripto para alanını düzenlemenin zorluklarını tartışmak üzere bir toplantı yaptı.

Endüstri düşünce liderleri ve uyum uzmanları, kripto para birimlerin para aklama, terörist finansmanı ve diğer kötü aktörler tarafından kötüye kullanılmasının nasıl önlenebileceğini tartışmak için çalışma oturumuna katıldı.

ABD Hazine sekreteri Steven T. Mnuchin, yasadışı faaliyetleri desteklemek için kripto para kullanımını tolere etmeyeceğini söyledi.

Hazine Sekreteri Steven Mnuchin:

“ABD, finansal sistemin verimliliğini artırabilecek yeni teknolojiler de dahil olmak üzere sorumlu yeniliği memnuniyetle karşılıyor. İnovasyonu ulusal güvenliğimizi koruma ve finansal sistemimizin bütünlüğünü koruma ihtiyacı ile dengelediğimizden emin olmalıyız.”

Hazine Bakanlığı, para aklayanlar, terörist finansmanı sağlayanlar ve diğer kötü aktörler tarafından kripto paraların kötüye kullanılmasını önlemeye odaklandı. Amerika Birleşik Devletleri, kripto para birimi sağlayan varlıkları düzenlemede ön planda olmaya devam edip, yasadışı faaliyetleri desteklemek için kripto para kullanımını tolere etmeyeceği bildirildi.

Geçen ay, Başkan Donald Trump‘ın 2021 bütçesinde, kara para aklama ve terörist finansmanı gibi kriptoyla ilgili suçlarla mücadele etmek için ABD Gizli Servisini, Hazine Bakanlığına geri taşınmasını önerdi. Teklif onaylanırsa, Hazine’nin kripto para alanı üzerinde daha fazla denetim yetkisi olabilir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu