ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

ABD’deki KOBİ’lerin %36’sı Kripto Para ile Ödeme Alıyor

Sponsorlu İçerik

Yakın zamanda yapılan bir araştırma da, ABD merkezli Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) yaklaşık %36‘sının artık kripto para birimlerini mal ve hizmetler için bir ödeme aracı olarak kabul ettiğini ortaya koydu.

Amerikalı bir sigorta şirketi olan HSB tarafından yapılan bu ankette, yeni şirketlerin kripto para ödemelerini kabul etme ve dijital kredi ticareti yapma çalışmalarının iki katına çıkabileceği belirtildi. KOBİ‘lerin üçte birinin kripto para dostu olmasına rağmen, bu şirketlerin %59‘unun kendi kullanımları için kripto para satın aldığını gösterdi.

Bununla birlikte, bu tür ödemelere izin verildiğinde tehlikeli durumlarda ortaya çıkabiliyor. KOBİ’lerin siber dolandırıcılık ve bilgisayar saldırıları riski altında olduğunu da belirtti.

Küçük işletmeler kolayca saldırıya uğradığı için bir hedef haline gelir; basit kimlik avı e-postaları yoluyla yayılan kötü amaçlı yazılım bulaşmaları. Böylece hacker’lar bir şirketin veri sistemine sızabilir ve kripto para işlemlerini kaydetmek ve doğrulamak için bilgi işlem gücünü yönlendirebilirler.

HSB bir çözüm olarak, küçük işletme sahiplerinin kripto para birimini kabul etmeden önce teknolojiyi bütünüyle öğrenmeleri ve kendilerini siber suçlara ve finansal kayıplara karşı korumak için güçlü veri güvenliğine sahip olmalarının gerektiğini önerdi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu