ManşetNedir? Nasıl? Neden?

ABD politikacıları, koin verilerinin paylaşılmasını istiyor

Sponsorlu İçerik

ABD’li politikacılar, şu anda dijital townhall olarak faaliyet gösteren büyük web sitelerini etkileyecek iki taraflı bir yasa tasarısı uyguluyorlar. Facebook‘tan Telegram‘a ve WhatsApp‘a kadar, yeni mevzuat hükümetin şifreli mesajlara ve içeriğe erişmesine izin verecek.

İnternetteki yasadışı faaliyetleri, özellikle çocuk pornografisini ortadan kaldırmaya yönelik belirtilen hedefle, Etkileşimli Teknolojilerin Kötüye Kullanım ve Yaygın İhmalinin Ortadan Kaldırılması (EARN IT) Yasası, kullanıcıların yüklemelerine, yorum yapmasına ve içerik paylaşmasına izin veren sosyal medya platformlarına sert bir darbe indirebilir.

Teklif, çevrimiçi çocuk sömürüsünü önlemek için etkileşimli bilgisayar hizmeti sağlayıcıları için en iyi uygulamaları geliştiren 15 üyeli bir komisyon kurulması yönünde.

19 sayfalık taslak tasarıya göre:

“Geliştirilen ve sunulan en iyi birincil uygulama kümesine ek olarak, Komisyon, etkileşimli bilgisayar hizmeti sağlayıcısı bir şirketin boyutunu, ürün türünü veya iş modelini dikkate alan alternatif en iyi uygulamaları geliştirebilir ve sunabilir. ”

Kanun yapıcılar, soruşturmalarının kapsamının çocukları korumaya odaklandığını ve mevzuatın “etkileşimli bilgisayar hizmeti sağlayıcılarının müşterilere kaliteli ürünler, veri güvenliği ve gizlilik sağlama konusundaki ilgilerini dikkate alması gerektiğini” öngörürken, İnternet gözlemci Electronic Frontier Foundation (EFF) tasarıyı ABD hükümeti tarafından gözetime, özgürlükleri bastırmaya ve İnternet kontrolünü sistematize edebilecek “süpürme güçleri” olarak nitelendiriyor.

Senatör Lindsey Graham tarafından tanıtılan tasarı, hizmet sağlayıcılara bir soruşturmayı kolaylaştırmak ve sözlü veya yazılı tanıklık sağlamak için Başsavcı tarafından ilgili görülen herhangi bir belgesel materyal üretmelerini sağlayacak. Eleştirmenler, tasarıdaki dilin Facebook veya Telegram gibi şirketleri içeriğe zarar vermesi açısından zor durumda bırakabileceğini ve internetin bildiğimiz şeklini değiştirebileceğini iddia ediyor.

EFF, Hükümetin, kullanıcıların konuşmalarını taramak için yeni önlemler almasını ve hatta özel iletişimlerinizi okumak için sisteme erişim sağlaması için gerekli kapıyı açar, zaten tasarının yazarlarından birinin belirtilen hedefi de bu.

EARN IT, çevrimiçi konuşma özgürlüğünü koruyan en önemli yasa olan Bölüm 230’u baltalıyor. 230. Bölüm, çevrimiçi yasadışı bir şey söylerseniz, söylediğiniz web sitesi veya platformdan (bazı önemli istisnalar hariç) sorumlu tutulmanız gereken sağduyu ilkesini uyguluyor.

ABD senatörleri, kullanıcıları izlemek ve gerektiğinde gizliliği geri almak için büyük teknoloji yaratıcılarının işbirliğini kazanmayı umarak internet platformlarıyla uğraşırken, Bitcoin ve blockchain endüstrisindeki liderler, gözetim durumuna karşı koymak ve kullanıcıların haklarının korunmasına yardımcı olmak için protokoller üzerinde çalışıyorlar.

Bu protokoller, finansal işlemlerden çevrimiçi konuşmaya ve hükümetlerin ve merkezi otoritelerin finans ve bir dizi özgürlük konusunda minimum düzeyde müdahaleye sahip olması gereken kripto para alanında da uzun süredir savunulan ilkeleri destekleyerek her şeyi ele alacak.

Litecoin yaratıcısı Charlie Lee, gizlilik özelliklerini uygulama ve piyasadaki en büyük 7. kripto para birimindeki ölçeklenebilirliği geliştirme çabalarına ilişkin bir güncellemeyi tweetledi. Blockchain protokolü MimbleWimble’daki gelişmeler, kullanıcıların LTC işlemlerini özel ve izlenebilir hale getirmelerini sağlamak için tasarlanmıştır.

Bu arada, blockchain geliştiricileri, Ethereum‘da Aztek olarak adlandırılan yeni bir gizlilik ağı başlattı. CEO Thomas Walton Pocock‘a göre, kullanıcılar “tamamen özel varlıkları sıfırdan” oluşturabilecekler. Londra merkezli ekip, blockchain’i şifrelemek için zkSNARK olarak bilinen bir veri gizlilik algoritması kullanarak gizliliği (veri gizliliği, kullanıcı gizliliği ve kod gizliliği) sağlamayı hedefliyor

Tron‘un yaratıcısı Justin Sun, “MPC Torch Projesi” adlı bir girişimin, “İnternet’i yeniden şekillendirmek” için zkSNARKS tabanlı anonimlikten de yararlanacağını söyledi.

Cardano yaratıcısı Charles Hoskinson, şirketi IOHK’nın, Zcash‘in aynı anda blockchain’inde tamamen şifrelenmiş olarak kalırken doğrulanabilir, geçerliliğini koruyan işlemlere sahip olmasını sağlayan Electronic Coin Company’nin zk-SNARK kanıtlarını araştırdığını söyledi.

Liste, yeni başlangıçlar ve ortaya çıkan blockchain’ler ile birlikte, sektörde birkaç yıldır temel ve gelişmiş gizlilik özellikleri üzerinde çalışan birkaç projeyle devam ediyor.

Charles Hoskinson:

“2020, birçok kripto para birimi projesi için SNARK yılı olacak ve bunun ne kadar güçlü olduğunu ve neler yapabileceğini görmek son derece heyecan verici.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu