ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Akon City’nin anlaşmaları tamam: Hedef 2029

Sponsorlu İçerik

Yenilenebilir enerji ve Akoin kripto para birimi ile çalışan Akon City, KE International’la 6 milyar dolarlık bir sözleşme imzaladı. Ünlü şarkıcı ve yapımcı Akon tarafından açıklanan kentin ilk iki aşaması 2029’da bitmiş olacak.

Çoğu kripto para topluluk üyesi, Akon City temalı kripto para birimi hakkındaki söylentileri başlangıçta biraz alaycı olarak görürken, Akon anlaşmayı bu yılın başlarında tamamladıktan sonra resmi hale getirdi. Senegalli yıldız, tamamen kendi dijital para birimi Akoin ile yenilenebilir enerji ve kripto para birimi ile çalışan ilk şehri kurmayı planlıyor.

Kentin inşası Senegal Başkanından Akon‘a verilen 2000 dönüm arazi üzerinde gerçekleşecek. Bölge okyanusa ve Dakar’daki yeni uluslararası havaalanına yakın konumda.

Başlangıçta maliyetlerinin yaklaşık 2 milyar dolar olduğu tahmin edilirken, son yapılan açıklamada çok daha yüksek bir miktar ortaya çıktı.

Akon City, ABD merkezli şirketle toplam 6 milyar dolarlık bir şehir kurma ve işletme sözleşmesi imzaladı. Bu anlaşma ile KE International, inşaat prosedürlerinin birinci ve ikinci aşamalarını başlatmak için başlangıçta yatırımcılardan 4 milyar dolar temin etti.

Duyuru, Akon City‘nin birinci aşamasının 2023’ün sonuna kadar tamamlanması gerektiğini bildiriyor. Yolların inşası, Hamptons Hastane kampüsü, Hamptons Alışveriş Merkezi, oteller, konutlar, okul, polis karakolu, atık tesisi ve bir güneş enerjisi santrali.

İkinci evresinin ise, 2024’ten 2029’a kadar beş yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Tamamlandığında, Akon City sadece Akoin kripto para birimi üzerinde çalışacak.

Şehrin bir diğer geliştirici ortağı, Senegal’in SAPCO adı verilen bir devlet turizmi ajansı. SAPCO, inşaat prosedürleri ile işbirliği yapmanın yanı sıra, bölgede ve ülkede turizm sektörünün ilerlemesine de yardımcı olacak.

Senegal başkanı şehri, yatırımları teşvik etmek için planlanan vergi indirimleriyle birlikte özel bir vergi bölgesi olarak belirledi.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu