ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Aktif Kripto Yatırımcılarının %50’si 2017’de Piyasaya Girdi

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsası Binance‘ın yakın tarihli bir anketine göre, bugünün aktif traderlarının neredeyse yarısı ilk kripto para ticaretine 2017 yılında başladı. Aynı zamanda, 2017 yılından önce başlayanların sayısı % 30’dan az.

Binance, yakın zamanda ilgi çekici bir anket başlattı. Soru şuydu: “İlk kripto para ticaretinizi ne zaman yaptınız?

11.397 seçmenin dörtte birinden fazlası 2017’den önce olduğunu söyledi. Yüzde 17’si 2018’i seçti ve % 11’i 2019 ile 2020’de ilk kez işlem yaptığını bildirdi. Yüzde 45’i 2017 yılında pazara girdiklerini kaydetti.

2017 yılı göreceli olarak kısa kripto para tarihinde, dünya üzerinde tartışmasız en önemli etkiyi yarattı. Bunun ana nedeni, o sırada gerçekleşen fiyat hareketleri. Örneğin Bitcoin, piyasa değeri açısından önde gelen kripto para olup, yılın en yüksek seviyesi olan yaklaşık 20.000 $ ile tüm zamanlarının en yüksek seviyesini kaydetti.

Fiyatların ertesi yıl düşmeye başlamasıyla, birçok yatırımcı sahneden ayrıldı, ancak görünüşe göre bazıları hala aktif ve piyasayı takip ediyor.

Birçok aktif trader 2017’de kripto para alanını keşfetse de, 2018 yılı “kripto balonunun patlaması” olarak adlandırıldı ve bu anketin sonuçlarına yansıdığını görüyoruz. Daha şaşırtıcı olan şey, 2019 ile 2020 yıllarında kripto para piyasasına sadece % 10’luk bir bölümüm katılmış olması.

Kripto para alanı hala ilk aşamalarında. Bazı raporların bildirdiği gibi, kitlesel olarak benimsenmesi için zamana ihtiyacı var. Örneğin, yakın tarihli bir raporda dünya nüfusunun sadece % 0.3‘ü Bitcoin‘e sahip.

Her halükarda, önceki büyük boğa koşusu bugünkü traderların önemli bir bölümünü çekti. Bir sonraki büyük fiyat artışının gerçekleşmesi durumunda da aynı şeyin olması muhtemel görünüyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu