ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Alman Bankaları Kripto Para Hizmeti Sunmak İstiyor

Sponsorlu İçerik

Almanya‘da 40’tan fazla finans kurumu yeni yasa kapsamında kripto para hizmetleri sunmaya ilgi gösteriyor. Yeni yasa, bankaların ülkenin mali düzenleyicileri BaFin‘den lisans aldıktan sonra kripto para hizmetleri sunmalarını sağlıyor. Yeni yasa bu yılın başında yürürlüğe girdi.

Bu yılın başlarında yürürlüğe giren yeni Alman Kara Para Aklama Yasası, bankaların müşterilerine kripto para hizmetleri ile hisse senetleri ve tahviller gibi geleneksel yatırım ürünleri sunmalarını sağlıyor. Ancak finans kurumlarının ülkenin mali düzenleme organı BaFin‘den lisans alması gerekiyor.

BaFin sözcüsü, finansal kurumlar tarafından gösterilen ilgi ifadesinin izin başvurusu olmadığını belirtti. Almanya’nın mali düzenleme organı daha önce kripto para hizmetleri sağlayan şirketlerden gayri resmi, bağlayıcı olmayan bir ilgi ifadesi sunmalarını istemişti. BaFin ayrıca, finansal kuruluşların derhal bir makbuz bildirimi veya ilgi beyanları hakkında sunulan bilgilerin bir değerlendirmesini almayacağını belirtti.

BaFin‘den yasal lisans almayı amaçlayan bankalardan biri de Solarisbank. Solarisbank kripto para bankacılığı başkanı, 1 buçuk yıldır kripto para saklama konusuyla yoğun bir şekilde uğraştıklarını ve şimdi bu hizmetleri sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu