ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Alman yatırım fonlarının kripto para yatırımına izin çıkıyor

Sponsorlu İçerik

İlgili yasa Federal Meclis tarafından kabul edildi ve şimdi Federal Almanya Konseyi tarafından onaylanması gerekiyor.

1 Temmuz’dan itibaren Almanya’da kurumsal yatırım fonlarının (Özel fonlar) portföylerinin %20‘sinden fazlasını kripto varlıklarına yatırmalarına izin veren yasa yürürlüğe girebilir. Belge Federal Meclis tarafından kabul edildi ve şimdi Federal Almanya Konseyi tarafından onaylanması gerekiyor.

Alman Distributed Ledger Consulting (DLC) şirketinin CEO‘su Sven Hildebrandt‘a göre, yaklaşık 4 bin yatırım fonu kripto para birimindeki yatırımlara erişebilecek. Ayrıca, artık Alman kurumsal yatırımcıların, yasal düzeyde yasak olduğu için kripto varlıklarına yatırım yapamayacaklarını da belirtti.

Spezialfonds (Özel Fonlar), esneklik ve daha az sıkı likidite, çeşitlendirme ve kaldıraç gereksinimleri sunan yatırım fonlarıdır.

Kripto paralar ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Nedir? – Kripto Para Habeleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu