ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Altı Yıllık Kripto Para Şirketi Kapanıyor

Sponsorlu İçerik

Bitcoin tabanlı bir Amazon ödeme kolaylaştırıcısı olan Purse.io, hizmetlerini sonlandırmaya karar verdi. Perşembe günü yapılan açıklamada, şirket kararın ardındaki kesin nedeni belirtmedi.

Purse.io tarafından yapılan açıklamada:

“Şirket için çok zor bir karar aldık. Kripto para topluluğuna ürünler ve altyapı oluşturma konusunda destekçilerimizin sağladığı fırsatlar için minnettarız.”

2014 yılında başlatılan San Francisco merkezli şirket, Amazon.com’dan satın alımlar için Bitcoin ile ödüller sunuyordu. Şu anda birçok girişim bu tür hizmetler sunsa da, Purse.io Bitcoin ile ödül sunun ilk şirketlerden biriydi.

Şirket ayrıca Amazon hediye kartı satıcıları ile ortaklık yaptı ve Bitcoin‘de ödeme yapmak isteyen alıcılarla eşleştirdi, böylece BTC‘nin benimsenmesinde önemli bir rol oynadı.

Şirket, altı yıllık hizmetinde, web sitesine göre 317.000’den fazla kullanıcı ekledi.

“Tüm dünyadaki insanlara hizmet etmek bir ayrıcalıktı. Purse.io kullanarak Bitcoin’in faydasını ve dağıtımını kullanan müşterilerimize teşekkür ediyoruz Bitcoin ve HSD dahil açık kaynak projelerini desteklemeye devam eden tüm geliştiricilere ve şirketlere de teşekkür ediyoruz.”

Şirket ayrıca, 26 Haziran’a kadar süregelen siparişleri ve para çekme işlemlerini destekleyeceğini ve tüm işlemlerin yapılmasını sağlayacağını belirtti. Ancak, yeni kullanıcıların kullanımına son verildi. Platformdaki “alışveriş” ve “kazan” işlevleri 23 Nisan’da sona erecek. Platform ayrıca kullanıcılarına mümkün olan en kısa sürede paralarını çekmesini istedi.

Piyasadaki çeşitli belirsizlikler birçok kripto para şirketinin hizmetlerini sonlandırmaya zorluyor. Geçen hafta, en iyi Bitcoin madencilik havuzlarından biri olan Bytepool, faaliyetini durdurmaya karar verdi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu