ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Avustralya Mahkemesi: ”Kripto Para Meşru Ödeme Şeklidir”

Sponsorlu İçerik

Yeni Güney Galler Bölge Mahkemesi, bir hakaret davası kapsamında, kripto para biriminin teminat olarak kullanılmasına izin verdi. Yargıç Judith Gibson, kripto para biriminin bir ödeme şekli olarak tanındığını söyledi.

Avustralya merkezli bir gazete‘den yapılan açıklamaya göre, NSW mahkemesi hakaret davasında sanığın, mahkemeler tarafından korunan bir banka hesabına 20.000 AUD (13.000 USD) yatırması gerektiğine hükmetti. Ancak buraya kadar normal olan şey burada enteresanlaşıyor. Mahkeme, banka hesabı yerine davacının kripto para birimi hesaplarını kullanmasına izin verdi.

“Bu Tanınmış Bir Ödeme Şekli”

NSW Bölge Mahkemesinden Yargıç Judith Gibson, kripto para birimlerinin dalgalanmasını kabul ederken, bunun tanınmış bir ödeme şekli olduğunu ve iftira davasında teminat olarak kullanmasına izin verdiğini söyledi. Davacı, sanığın hukuk ekibinin istikrarsızlık konusunda endişe göstermesinden sonra her ay kripto hesabının değerine ilişkin raporlar sunmayı kabul etti.

Davacının Kripto Hesabının değerinin 20.000 Doların Altına Düşüp Düşmediğini Bildirmesi Gerekiyor!

Yeni Güney Galler bölge mahkemesi, kripto hesabının değeri 20.000 Doların altına düşerse davacının davalı avukatına bu durumu bildirmesi gerektiğini emretti. Hakim, davalının hesabın değerindeki herhangi bir düşüş hakkında derhal bildirim almasını istediklerini görebildiğini söyledi. Kripto paralar ile ilgili ilk gelişme değil, daha önce birçok ülke tarafından meşru bir yatırım şekli olarak kabul edilmişti. Daha önce, Rusya yüksek mahkemesi kriptonun kolluk kuvvetlerine rüşvet vermek için kolayca kullanılabileceğini söyledi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu