Nedir? Nasıl? Neden?

Belçika’nın FSMA’sı Kripto Para Düzenlemeleri Çağrısı Yaptı

Sponsorlu İçerik

Finansal Hizmetler ve Piyasalar Otoritesi (FSMA) hükümeti kripto para birimleri için düzenlemeler yapmaya zorluyor. Senato duruşmasında, FSMA başkanı Jean Paul Servais, “kripto para birimleri ve ilgili tüm finansal ürünlerin satışı, satın alınması ve kullanımı için yasal bir çerçeve oluşturmaya” çağırdı.

Kripto para birimlerini düzenleyen veya yasaklayan Tayland, Rusya, Çin, Arjantin, Ekvator, Bolivya ve Cezayir gibi ülkelere atıfta bulunarak, Belçika makamlarının önemli bir hızla büyüyen sektöre hitap etmedeki yetersizliğine dikkat çekti.

Pazarın Büyüklüğü, Alarmları Yükseltmek İçin Yeterli

Başkan ayrıca 320 milyar dolardan fazla değere sahip 1000 üzerinde kripto para birimi ile piyasanın yükselmesine de dikkat çekti. Düzenlenme olmadığı takdirde, bu para birimlerini kullanan hileli faaliyetler yatırımcıları etkileyebilir.

Ajansın resmi açıklamasında:

“İzlenebilir olmamaları nedeniyle Bitcoin, siber suç bağlamında çok popüler olan diğer kripto para birimleriyle birlikte karanlık ağda her yerde bulunabilirler. Çünkü, iz bırakmadan işlenen siber suç haline geliyorlar.”

Ayrıca, dünya çapında patlayan Bitcoin ATM’lerin sayısının birçoğunun Belçika’da da yer aldığından bahsetti. Kararda ayrıca ekonomistlerin ve hatta Nobel ödüllülerin kripto para ekonomisinin yükselişiyle ilgili uyarıları da belirtildi.

2014’ten itibaren, kripto para birimlerine dayanan herhangi bir profesyonel ürünü perakende yatırımcılara sunmayı yasaklayan kraliyet kararnamesinden bahsetti.

Açıklamada:

“Kripto paralar ve ilgili finansal ürünleri gecikmeden, özellikle tüketicileri korumak ve cezai hedefler ile kullanımını sağlamak için yasal bir çerçeve oluşturulmalı.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu