Nedir? Nasıl? Neden?

Beyaz Saray, kripto stratejisini yayınlamaya hazırlanıyor

Sponsorlu İçerik

Biden yönetiminin, yürütme emri olarak hükümet çapında bir kripto para birimi stratejisi hazırladığı bildiriliyor. Yönergenin önümüzdeki haftalarda Başkan Joe Biden’a sunulması bekleniyor. Strateji, önümüzdeki ay içide yayınlanabilir.

Biden hükümetinin kriptoya yaklaşımı

Biden yönetiminin kripto para birimleri de dahil olmak üzere dijital varlıklar üzerinde ilk hükümet çapında bir strateji yayınlamaya hazırlandığı bildiriliyor. Bloomberg, geçtiğimiz cuma günü üst düzey yönetim yetkililerinin plan üzerinde birden fazla toplantı yaptığını ortaya çıkaran konuya aşina olan kişilere atıfta bulunarak, stratejinin bir yürütme emri olarak tasarlandığını bildirdi.

Kesinleşmiş icra emrinin önümüzdeki haftalarda Başkan Joe Biden’ın masasında olması bekleniyor.

Yönerge, kripto para birimlerinin yarattığı ekonomik, düzenleyici ve ulusal güvenlik zorluklarını detaylandıracak. Çeşitli federal kurumları, kripto riskleri ve fırsatları değerlendirmelerini tartmaya yönlendirecek. 2022’nin ikinci yarısında bulgularının raporlarını sunmaları istenecek.

Örneğin, Finansal İstikrar Gözetim Konseyi, dijital varlıkların olası sistemik etkilerini değerlendirecek. Başka bir rapor ile de, kripto para birimlerinin yasa dışı kullanımlarını belirleyecek.

Biden yönetiminin ayrıca FED’in bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) yayınlama ihtimaline ağırlık vermesi bekleniyor. Geçtiğimiz perşembe günü FED, CBDC hakkında uzun zamandır beklenen bir rapor yayınladı ve 20 Mayıs’a kadar halka açık bir yorum dönemi başlattı.

Bazı ekonomistler, ABD’nin merkez bankası dijital para birimi geliştirmede başta Çin olmak üzere diğer ülkelerin gerisinde kaldığına dair endişelerini dile getiriyor. Ancak, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, ABD’nin geride kalmadığı ve ABD dolarının dünyanın rezerv para birimi olarak statüsünün risk altında olmadığı konusunda ısrar etmeye devam ediyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu