ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Bilgisayar Korsanları Kaliforniya Okul Bölgesine Saldırdı

Sponsorlu İçerik

Bilgisayar korsanları fidye yazılımı saldırısıyla Mountain View Los Altos okul bölgesindeki sunucuları kapattı. Saldırgan, sistemleri geri yüklemek için Bitcoin istiyor. Fidye yazılımıyla bölge sunucularındaki dosya erişimini kapattı. Bu, yönetim personeli için artık sunucularda depolanan önemli verilere erişemedikleri için büyük sorunlar yaratıyor.

Fidye yazılımı, saldırganın bir hedef cihaz seçtiği ve cihazdaki kritik dosyaları şifrelediği siber saldırı türüdür. Ardından, saldırgan bu dosyaların şifresini çözmek için para ister (genellikle kripto para). Saldırı genellikle bilinmeyen bağlantılara tıklanarak veya bilinmeyen kişilerin e-postalarını açarak tetiklenir. Şu anda, böyle bir saldırı Kaliforniya’daki okul bölgesini Çarşamba gününden beri etkisi altına aldı.

Saldırı nedeniyle okullar sınav ve sunum gibi birçok etkinliği durdurmak zorunda kaldı. Ayrıca, öğrenci profilleri gibi hassas verilerin tehlikede olup olmadığı bilinmiyor.

Fidye yazılımı Sodinokibi olarak bilinir ve muhtemelen Çin veya Rusya‘dan gelir. Yazılım ilk olarak 2019’da keşfedildi ve o zamandan beri Travelex döviz şirketini çarpan kötü amaçlı yazılımlar gibi çeşitli saldırılarda kullanıldı.

Bölge idaresi siber güvenlik firması Kroll‘den yardım istedi. Ancak, yönetim Pazartesi günü okula devam ettiğinde sistemlerin muhtemelen çevrimdışı kalacağını açıkladı. Yönetim, sosyal medya aracılığıyla düzenli güncellemeler yapacak.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu