Nedir? Nasıl? Neden?

Bilinmeyenleri İle Biga Projesi

Sponsorlu İçerik

Daha önce Altcointurk|OKEx Trader Base Ofis ziyaretimizde değerli CEO Volkan Korkmaz ile gerçekleştirdiğimiz keyifli röportajda ayrıntı olarak takılmıştı Biga. Blockchain tabanlı bir sistem olması, en iyi yatırım aracı olarak görülen altın ile ilişkilendirilmesi Biga‘yı ayrı bir yere koyuyor.

Bugün twitter hesabından yaptığı paylaşımla Biga hakkında bilgiler paylaşan Volkan Hoca, Biga‘yı merak ile bekleyen yatırımcıları bilgilendirdi.

BIGA Projesinin, aslında bir Blockchain altyapısının ilk ürünü olduğunu aktaran Korkmaz, Takasbank‘ın bankalar arası permissioned, özelleştirilmiş bir blockchain altyapısı geliştirdiğini vurguladı.

Biga‘yı diğer projelerden ayıran en önemli özelliğin, blokchain nodeları üzerinde dolaşan verinin hem gizliliğin sağlanması hemde dolaşan veriyi talep ettiği taktirde bir regülatör otoritenin ister kendi node’u ister farklı bir node üzerinde görüp denetleyebilmesi olduğuna dikkat çekti.

Proje hakkında teknik bilgilerde paylaşan Korkmaz, Proje için açık kaynak kodlu Quorum projesi forklanarak Takasbank kendi kriptolojik implementasyonunu projeye eklendiğini, böylece bu teknolojinin günümüz regüle finans piyasasında kullanılmasının önünün açılmış olduğunu belirtti.

Takasbank:

Blokzincir teknolojisi üzerine yapılan çalışmaların ilk ürünü olarak;  dayanağı fiziksel altın olan ve dijital bir varlığa çevrilebilen altının blokzincir teknolojisi ile zaman kısıtı olmaksızın kişiden kişiye transferine imkan tanıyan  ve marka adı “BiGA Dijital Altın” olan Projemizin uygulamaya geçişini duyurmanın ve Borsa İstanbul Grubunun bir üyesi olarak, Ülkemiz ekonomisine yerli ve milli bir uygulamanın daha eklenmesinin haklı gururunu ve sevincini  yaşıyoruz.

Yayınladığı bu bildiri ile heyecanını yatırımcıları ile paylaşırken kurumun projesine şuanda Ziraat Bankası, Vakıfbank, Garanti BBVA, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Ziraat Katılım Bankası‘nın katılım sağladığı bildirilmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu