ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Binance, CoinMarketCap’i Satın Almak İstiyor

Sponsorlu İçerik

Binance, gün geçtikçe yeni hamleler ile kripto para sektöründe isminden çok fazla bahsettirir hale geldi. Yeni iddia; Binance‘ın, CoinMarketCap‘i satın alma görüşmelerinin son aşamalarına geldiğini söylüyor. The Block’un haberine göre, kripto para borsası bu anlaşma için 400 milyon dolar bütçe ayırdı.

Binance CEO‘su Changpeng Zhao, bu yılın başlarında, iki satın alma yapacaklarını ve çok heyecanlı olduğunu söyledi. Ayrıca, bunlar büyük ve önemli bir etkiye sahip olacak açıklamasını yapmıştı. CoinMarketCap anlaşması bu iki anlaşmadan biri olabilir.

SimilarWeb’e göre, CoinMarketCap, son altı ay içinde 207.2 milyon ziyaretçi çeken en popüler kripto para veri toplayıcısı. Binance ise son altı ayda 113.8 milyon ziyaretçi çekti. CoinMarketCap‘in trafiği Binance‘ın trafiğinden % 80 daha fazla.

Konuyu bilen kişiler, CoinMarketCap‘in önemli miktarda trafik çektiği için satın almanın başlıca nedenlerinden biri olduğunu söylüyor. CoinMarketCap, 2013 yılında Amerikalı anonim Brandon Chez tarafından kuruldu.

Binance, yaklaşık %22 trafik payı ile en çok ziyaret edilen kripto borsası olmaya devam ediyor. Yaklaşık %21‘lik bir paya sahip olan Coinbase ile yarışıyor.

Genel olarak, bugüne kadarki en büyük kripto para anlaşmaları arasında Circle’ın Poloniex‘i 400 milyon dolara satın alması, Bitstamp’ın Belçika merkezli yatırım şirketi NXMH tarafından yaklaşık 400 milyon dolar karşılığında satın alınması, Coinbase’in Earn.com‘u 120 milyon dolara satın alması, Kraken’in 2019 yılında 100 milyon dolara Crypto Facilities satın alması bulunuyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu