ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Binance, Hindistan’da Blockchain İçin Fon Oluşturdu

Sponsorlu İçerik

Binance ve iştiraki WazirX, Hindistan‘daki Blockchain girişimlerine yatırım yapmak için yeni bir fon kurduklarını açıkladı.

Binance, geçen yıl Hindistan kripto para borsası WazirX‘i satın aldı. Bu ayın başlarında, Hindistan Yüksek Mahkemesi, tarihi bir karar alarak, 2018 yılında Hindistan Merkez Bankası tarafından uygulanan kripto para yasağını bozdu. Şimdi Binance ve yerel yan kuruluşu, Hindistan‘daki Blockchain girişimlerine yatırım yapmak için yeni bir fon kurduklarını ve 50 Milyon $ yatırım yapmayı planladıklarını belirtti.

Hindistan Blockchain Endüstrisi Yargıtay’ın Kararıyla Büyüyecek

Hindistan‘daki kripto para endüstrisi, ülkenin merkez bankasının kripto endüstrisinde bankacılık yasağı ilan ettiği 2018’de büyük bir aksilik yaşadı. Yasak, birkaç kripto para şirketinin kapanmasına ve yer değiştirmesine neden oldu, ancak bu ayın başlarında, Hindistan Yüksek Mahkemesi bu yasağı kaldırdı. Ve kripto para şirketleri için bankacılık hizmetine devam etme emri verdi. Karar, ülkedeki Blockchain ve kripto para şirketlerinin büyümesiyle sonuçlanıyor.

Binance destekli fon, Hindistan’da tam bir kripto para piyasası altyapısının geliştirilmesine yardımcı olacak. Binance CEO’su Changpeng Zhao, geçen yıl Hindistan’ı ziyaret ettiklerinde, Blockchain girişimlerinin artan tüketici taleplerini karşılamak için fon toplama ve ölçeklendirme projelerinde büyük zorluklara tanık olduğunu gördüklerini söyledi.

Changpeng Zhao:

”Hindistan için Blockchain” fonu, fiat-dijital varlıklar ağ geçidi çözümlerine, ticaret platformlarına, ödeme ve havale çözümlerine, dijital varlık cüzdanlarına, DeFi platformlarına ve merkezi olmayan uygulamalara yatırım yapacak.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu