Nedir? Nasıl? Neden?

BTC madencilik cihaz üreticisi ilk çeyrekte zarar bildirdi

Sponsorlu İçerik

Çinli Bitcoin madencilik makine üreticisi Canaan Creative, 2020 yılının ilk çeyreğinde 5.6 milyon dolar net zarar bildirdi.

Çinli madencilik şirketi Canaan, satışları iyileştirmek için ASIC tabanlı Bitcoin madencilik makinelerinin fiyatlarını yaklaşık %50 oranında düşürdü, ancak ağır kaybı önlemek için bu yeterli olmadı. Coronavirüs pandemisi dünya çapındaki malların hareketini bozduğundan Bitcoin madencilik makinelerine olan talep azaldı ve bu da madencilik teçhizatı üreticisi şirketlerini olumsuz etkiledi. Çinli Bitcoin üreticisinin hisseleri, Nasdaq Borsası’nda 3.85 dolardan %3.51 dolara kadar düştü. Bu seviyeye 52 haftanın en yüksek seviyesi olan 13 dolardan geldi.

Canaan‘ın bu hafta yayınlanan kazanç açıklamasına göre, şirket 2019 yılının aynı döneminde 0.7 milyon TH / s’den Bitcoin hashpower saniyede 0.9 milyon terahash sattı. Ancak bu yılki terahash satış hesabı sadece 1 BTC şebekesinin mevcut toplamının %1’i. Ocak-Mart döneminde, Çin şirketinin geliri, satılan toplam bilgi işlem gücünde %19’luk bir artışa bağlı olarak bir önceki yıl 6.6 milyon dolardan %45 artışla 9.4 milyon dolara yükseldi. Canaan CEO’su Zhang Nangeng, geçen yılın Aralık ayından Ocak ayına kadar olan genel piyasa durumunun çok iyi olmadığını söyledi.

”COVID 19 salgını satışı büyük ölçüde etkiledi”

Canaan CEO’su Zhang Nangeng, geçen yıl Aralık ayından Ocak ayına kadar genel piyasa durumunun çok iyi olmadığını söyledi. Böylece TH / s başına birim fiyatın daha düşük olduğunu da sözlerine ekledi. Ayrıca Çin anakarasındaki lojistiğin COVID 19 salgını nedeniyle Çin yeni yılından beri durduğunu belirtti. Bitcoin‘in fiyatı Şubat ve Mart başında daha yüksek bir noktada olsa da, salgın satışları etkiledi. İlk çeyrek raporunda, şirketin 31 Mart 2020 itibarıyla kısa vadeli yatırımlara 24.5 milyon dolar yatırım yaptığı için düşüşün büyük ölçüde yüksek kısa vadeli yatırımlardan kaynaklandığı belirtti.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu