ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Bitfinex, pazarın kötüye kullanımıyla mücadelede yeni araç

Sponsorlu İçerik

Popüler kripto para borsası Bitfinex, bugün piyasa kötüye kullanımı ile mücadele etmek ve düzenli ticareti teşvik etmek için tescilli bir gözetim aracı olan Shimmer‘i piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Bitfinex‘in yaptığı duyuruya göre, Shimmer pazar bütünlüğünü artırmak amacıyla olası manipülatif davranışları ve şüpheli ticaret uygulamalarını tanımlayacak ve araştıracak.

Gözetim aracı, borsadaki piyasa gözetim ekibinin 2012 yılından bu yana topladığı uzmanlıktan yararlanacak. Bitfinex‘in uzman ekibi, listelenen tüm ticaret çiftlerindeki şüpheli ticaret modellerinin e-posta yoluyla platformdaki potansiyel uygunsuz ticaret etkinliği olaylarına karşı uyarılacak (vadeli işlemler ve marj fonlama ürünleri dahil).

Shimmer, kullanıcılar piyasadaki fiili arz veya talep konusunda başkalarını yanıltmak için uygun olmayan emirler kullandığında pazardaki kötü niyetli uygulamalarla mücadeleye yardımcı olacak.

Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino:

“Kapsamlı piyasa ve ticaret gözetimi yetenekleri, önde gelen bir kripto para borsasının işletilmesinin ayrılmaz bir parçası. Gelişen dijital varlık sınıfının karmaşık ihtiyaçlarını karşılamak ve sofistike katılımcılarımızı korumak için Bitfinex kendi son teknoloji gözetim sistemini geliştirmeyi seçti.”

Shimmer, hacimli ticaret ve sipariş verilerinin yüksek hızlı işlenmesi için Rust programlama dilini kullanıyor.

Paolo Ardoino:

“Bu araç özellikle vadeli işlemlerimiz ve marj fonlama ürünlerimizle ilgili. Rust programlama dilini yürütme hızı ve programlama güvenliği için kullanmayı tercih ettik.”

Bitfinex’in yüksek performanslı altyapısı ve bağlantısı çeşitli ticaret stratejilerini destekleyecek. Şirket çeşitli hizmetler sunuyor; 5 kata kadar kaldıraçla marj ticareti ve iştiraki iFinex Financial Technologies Limited aracılığıyla 100x kaldıraç sunan kalıcı swap sözleşmeleri de dahil.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu