Nedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Bitmain Destekli Matrixport, Zürih Ofisi İle Avrupa’da Büyüyor

Sponsorlu İçerik

Bir rapora göre, Bitmain’in kurucu ortağı Jihan Wu tarafından kurulan kripto para birimi ticaret şirketi Matrixport, şirketin İsviçre’nin Zürih kentinde yeni bir ofisinin açıldığını duyurmasının ardından Avrupa’ya yönelmeyi başardı. Firmanın İsviçre’de Chiantech adı altında tescilli ve hali hazırda Çin ve Hong Kong’da ofisleri bulunuyor.

Hui Wang:

“İlk olarak Avrupa’da ismimizi ve bir müşteri havuzu oluşturduğumuzda mütevazı bir ölçekte başlayacağız. Müşterileri Asya’ya yönlendirerek Singapur genel merkezimiz için bir kanal olarak hareket etmeyi düşünmüyoruz. Avrupalı müşterilerimize İsviçre’den hizmet vereceğiz.’’

Raporlara göre, Matrixport İsviçre’ye taşınan tek kripto firması değil, diğer firmalar daha önce İsviçre Alpleri’nde eski askeri sığınakları Bitcoin ve diğer kriptoları depolamak için dönüştürmüşlerdi.

Hui Wang:

“Matrixport, Avrupa’da ödeme hizmetlerini sunmayacak, ancak şirket daha sonraki bir tarihte İsviçre bankacılık lisansı için başvurabilecek.”

Firma, İsviçre Finansal Piyasalar Denetleme Kurumu tarafından denetlenen, QVF adlı kendi kendini düzenleyen kuruluşun bir üyesidir. Kurucunun Matrixport’u da destekleyen diğer şirketi Bitmain, bir süre önce İsviçre’deki ofisini bırakmak zorunda kaldı. Bununla birlikte, İsviçre, eylül ayının sonuna kadar yaklaşık 600 girişime ev sahipliği yaparken, kripto para birimleri ve kripto projeleri için verdiği destekle de biliniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu