Bitstamp, Bech32 Bitcoin Adreslerinin Tam Desteğini Duyurdu

Bitstamp, borsalarında tam yerel SegWit desteğine geçtiklerini açıkladı. Bu, Bitstamp kullanıcılarının artık yeni Bech32 adres formatı kullanarak kripto para yatırmak için cüzdan adresleri oluşturabileceği anlamına geliyor.

Bitcoin sahibi olmak heyecan verici olsa da, kripto para gönderme ve alma işlemleri biraz daha karmaşık. Bunun nedeni, kullanıcıların cüzdan adreslerini dikkatlice izlemeleri gerektiği ve bir hedef adres girerken yazım hatası yapmak kadar küçük bir şey, değerli kripto paralarının kaybı anlamına gelebilir.

Geçmişte, Bitcoin adresleri rastgele rakamlar, küçük ve büyük harflerden oluşan en az 34 karaktere sahipti. Ancak şimdi, yeni Bech32 formatı ile Bitstamp‘taki hedef adresler artık büyük / küçük harfe duyarlı olmayacak.

Yeni güncellemenin amacı, Bitcoin işlemlerini daha verimli hale getirirken, yanlışlıkla kripto paraları geçersiz veya yanlış bir adrese gönderme riskini azaltmak.

Bech32 Adreslerinin Faydaları

Bech32, özellikle SegWit teknolojisi ile kullanılmak üzere oluşturulmuş yeni bir Bitcoin adres formatı.

Bitstamp’a göre;

“Her zaman Bitcoin’in dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir miktarda değeri hızlı ve ucuz bir şekilde depolamak ve aktarmak için tam potansiyeline ulaşmasına yardımcı olabilecek yeni teknolojilerin geliştirilmesini destekledik.”

Bitcoin kullanıcıları hala eski adres formatını seçebilecek, ancak Bech32 formatı, her bir işlemin verimliliğini artırmaya yardımcı olacak. Çünkü, Blockchain de gereken alan miktarını azaltacak. Bunun da ötesinde, yeni formatın kullanılması insan hatası riskini de azaltacak.

İstisnasız tüm Bech32 adresleri “bc1” sembolleriyle başlar ve büyük / küçük harfe duyarlı olmaz. Başka bir deyişle, bir adresi yazarken veya yanlışlıkla kripto para birimini yanlış adrese gönderirken yazım hatası yapma şansı daha az olacak.

Ayrıca, Bech32 adresleri, kullanıcıların gerçekten kripto paralarını geçerli bir adrese göndermelerini sağlamaya yardımcı olan otomatik bir adres formatı kontrolüne de sahip.

Belirtildiği gibi, Bitcoin kullanıcıları eski adres formatı kullanmaya devam edebilir. Yine de, Bitstamp, tüm kullanıcıların yeni formate geçiş yapmasını öneriyor. Çünkü, işlemlerin çok daha verimli olmasına yardımcı olacak. Bununla, borsa mevcut müşterileri için otomatik olarak yeni adresler oluşturdu.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.