Nedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Bitstamp Yeni Ortaklığını Duyurdu!

Sponsorlu İçerik

Popüler kripto para borsası Bitstamp, Kaliforniya merkezli Silvergate Bank ile yeni bir Bitcoin kaldıraç ticaret ürünü başlatmak için ortaklık kurdu. Kurumsal yatırımcıların Bitcoin tarafından teminat altına alınan ve borsada tutulan kaldıraçla ticaret yapmalarına izin vermeyi amaçlıyor.

Lüksemburg merkezli kripto para borsası Bitstamp, Silvergate Bank’ın yeni ürünü SEN Kaldıraç ile olan ilişkisini açıkladı. Yatırımcılar, Bitstamp’ta tutulan Bitcoin’lerle teminatlandırılmış USD kredileri alma seçeneğine sahip olacaklar.

Başlangıçta, yeni platform sadece bankanın belirli sayıda kurumsal müşterisine açık olacaktır. Silvergate Exchange Network (SEN) tarafından desteklenecek ve her iki şirket de pilot aşamayı başlattı.

Bitstamp’ta İş Geliştirme Başkanı Miha Grcar‘a göre, SEN Kaldıraç tüm müşterilere yardımcı olacak bir önemli özellik sunuyor. 

Miha Grcar:

“Silvergate’in hem kredileri finanse etme hem de SEN üzerinden geri ödemeleri kabul etme yeteneği olan gerçek zamanlı 7/24/365 yeteneğiyle Silvergate müşterilerinin Bitcoin pozisyonlarını daha esnek bir şekilde yönetmelerini sağlıyor.”

Kurumsal Yatırımcılar İçin Diğer Seçenekler

Kurumsal yatırımcıların Bitcoin ve kripto para piyasasına olan ilgisi son birkaç aydır artış gösteriyor. Farklı şirketler, fiziksel olarak teslim edilen ve nakit olarak yerleşik Bitcoin Vadeli İşlemleri ve Bitcoin Vadeli İşlem Opsiyon gibi geniş bir yatırım seçenekleri sunuyor.

ICE‘nin Bitcoin Vadeli İşlemleri ticaret platformu Bakkt, geçen yıl bu konuda birkaç ürünle piyasaya sürdü. Temel olarak düzenlenmiş depolama ve fiyat keşfi nedeniyle kitlesel benimsenmeye yönelik önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

Chicago Ticaret Borsası portföyüne başka bir ürün daha ekledi. 13 Ocak itibariyle CME, Bitcoin Vadeli İşlemleri‘nde de opsiyonlar sunuyor ve halihazırda büyük ticaret hacimleri toplamaya başladı.

SEN Kaldıraç farklı bir ürün türü olmasına rağmen, daha fazla kurumsal yatırımcıyı çekmek söz konusu olduğunda hala doğru yönde bir adım olarak görülüyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu