Nedir? Nasıl? Neden?

BM komisyonu, El Salvador için endişeli

Sponsorlu İçerik

Birleşmiş Milletler bölgesel komisyonu, El Salvador’un Bitcoin‘i yasal ihale olarak yetkilendirme kararıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Latin Amerika ve Karayipler Ekonomik Komisyonu veya ekonomik iş birliğini teşvik etmek için birleşmiş milletler bölgesel komisyonu olan ECLAC, El Salvador’un bitcoin’i ülkede isteğe bağlı bir yasal ihale olarak yetkilendirme kararıyla ilgili endişelerini dile getirdi. ECLAC genel sekreteri Alicia Bárcena, El Salvador’un bitcoin’e taşınmasının bir çok sistemik riskin yanı sıra kara para aklama ile ilgili riskler oluşturduğu konusunda da uyardı.

ECLAC yöneticisi ayrıca, El Salvador’un BTC’yi yasal ihale olarak kabul etmenin olası risklerini veya faydalarını inceleyebilecek bir çalışma olmadığını da vurguladı. Orta Amerika ülkesinin Bitcoin’e geçme kararıyla ilgili olarak Finansal Eylem Görev Gücü veya FATF’ın inceleme ve riskleriyle karşı karşıya kalacağından emin olduğunu ifade etti. Yetkili, Bitcoin’in paranın bazı temel işlevlerini yerine getirmediğini ve dolarize edilmiş bir ekonomide “birden fazla sistemik risk” oluşturabilecek aşırı volatiliteye maruz kaldığını da ekledi.

El Salvador finansal düzenleyicilerin eleştirileriyle karşılaşmaya devam ediyor

ECLAC, Salvador devlet başkanı Nayib Bukele’nin Haziran ayı başında tarihi mevzuatı açıklamasının ardından El Salvador’un bitcoin’i yasal ihale olarak kabul etme kararından giderek daha fazla endişe duyan giderek artan sayıda küresel otorite ve kuruluşa katıldı. Uluslararası Para Fonu, Bitcoin’i ülkede yasal ihale olarak kabul etmenin yasal ve finansal kaygılar doğurabileceği konusunda uyarıda bulunan, daha sonra konuya dikkat çeken ilk düzenleyicilerden biriydi. Daha önce Dünya Bankası, Bitcoin’in çevresel etki ve şeffaflık iddialarıyla ilgili sorunları gerekçe göstererek El Salvador’un ülkenin Bitcoin’i benimsemeye geçişi konusunda yardım talebini reddetmişti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu