Nedir? Nasıl? Neden?

BM, Kuzey Kore’deki Kripto Para Konferansına Karşı Uyarıyor

Sponsorlu İçerik

Birleşmiş Milletler yaptırım uzmanları, insanları bu yıl Şubat ayında yapılması planlanan Kuzey Kore‘deki kripto para konferansına katılmamaları konusunda uyarıyorlar. BM, konferansı yaptırım ihlali olarak nitelendirdi.

Reuters raporuna göre, Birleşmiş Milletler yaptırım uzmanları insanları Kuzey Kore’deki kripto para konferansına katılmamaları konusunda uyarıyorlar. Daha önce bir BM raporu, Kuzey Kore’nin kitle imha silahlarını finanse etmek için tahmini 2 Milyar$ değerinde kripto para ürettiğini ortaya koydu.

Kuzey Kore, 2006’dan beri nükleer ve balistik füze programları nedeniyle BM yaptırımları altında. Yaptırımlar, Kuzey Kore’yi nükleer silahlarını alternatif yöntemler kullanarak finanse etmeye zorladı. Kim Jong-Un rejimi geçen yıl Nisan ayında 80 örgütün katıldığı bir kripto para ve blockchain konferansı düzenledi.

Katılımcılardan biri de, Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasasını ihlal etmekle ve resmi olarak komplo ile suçlanan Ethereum araştırmacısı Virgil Griffith‘di. Şu anda Virgil kefaletle serbest bırakıldı.

Kuzey Kore’deki kripto konferansının web sitesine göre 22-29 Şubat tarihleri arasında yapılması planlanıyor ve ABD’den katılımcıları teşvik ediyor. BM yaptırım uzmanları tarafından yapılan yıllık rapordan Reuters tarafından yayınlanan bir alıntı, bu konferansların açıkça yaptırımlardan kaçınmak ve kara para aklama için kripto paraların tartışmalarını içerdiğini gösteriyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu