Nedir? Nasıl? Neden?

Brezilya, 33 milyon değerinde kripto paraya el koydu

Sponsorlu İçerik

Brezilyalı yetkililer, bir düzineden fazla hayali şirketi kapsayan kripto para aklama soruşturmasında 33 milyon dolardan fazla para ele geçirdi.

Brezilya’daki yetkililer, bir düzineden fazla hayali şirketi kapsayan bir kripto aklama soruşturmasında 33 milyon dolardan fazla para ele geçirdi. Brezilyalı yetkililer bir süredir kara para aklama şebekesini araştırıyor ve kripto borsalarının bile suça bulaştıkları iddiasında bulunuyor. Brezilya sivil polisi, iki şahıs ve 17 tüzel kişiden yaptığı resmi açıklamada 33,3 milyon dolara el koyduğunu duyurdu.

Hayali şirketler kendi aralarında büyük miktarlarda işlem yaptı

Brezilyalı yetkililere göre, el koyma, Sao Paulo’daki Diadema’da altı tutuklama emrini kapsayan Exchange Operasyonu’nun başarılı sonucuydu. Polis, kripto para birimlerinin finansal sisteme arka kapı görevi gören hayali şirketlere alım ve satmasını kolaylaştıran aracı kurumlarla ilgili soruşturmaların ardından mahkeme emirlerini ve tutuklama emirlerini aldı. İlk araştırmalar, sahte şirketlerin meşru göstermek için kendi aralarında büyük miktarlarda işlem yaptığını gösterdi. Daha sonra fonları broker ve borsalara aktaracak ve kripto para birimleriyle değiştireceklerdi.

Brezilya polisi, borsalardan birinin neredeyse sadece sahte şirketlerle anlaşma geçmişi olduğunu iddia etti. Kripto para borsası sadece beş aylık bir sürede en az altı hayali şirketle 1.93 milyon dolarlık dijital para birimiyle işlem gördü. Kitapları ayrıca sekiz şirketin daha o dönemde 2,9 milyon dolarlık dijital para birimi satın aldığını yansıtıyor. Polis ayrıca, ilgili kripto borsalarının bilerek kara para aklamayı kolaylaştırdığını belirterek, platformların ticaretten büyük karlar elde ettiğini iddia etti. Brezilya’nın kripto para birimlerinin suç faaliyetleri yetkililer tarafından engellenmiştir.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu