ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Brezilya, dijital paralar üzerine çalışma grubu kurdu

Sponsorlu İçerik

Brezilya merkez bankası, faydaları ve zorlukları dahil olmak üzere dijital para birimlerini (CBDC) incelemek için çalışma grubu kurdu.

Araştırmanın amacı, dijital para biriminin merkez bankaları tarafından ihraç edilmesi, güvene dayalı para birimlerinin fiziksel desteğini elektronik ortama taşımayı amaçlıyor. 

Merkez bankası, dijital paraların, banknot ve madeni para basma ve bakım maliyetlerini azaltmaya yardımcı olacağını açıkladı. Brezilya’da kağıt para işlemenin tahmini maliyetinin yılda yaklaşık 90 milyar real (16 milyar dolar) olduğunu belirten merkez bankası, bunun genellikle ülkelerin gayri safi yurtiçi hasılasının veya GSYİH’nın %1 ile %2’si arasında olduğunu da sözlerine ekledi.

Merkez bankası yetkilisi Rafael Sarres de Almeida, çalışmanın esas olarak merkez bankasının “topluma konu hakkında yanıt vermesine” yardımcı olacağını söyledi. Çalışma grubu ayrıca dijital para biriminin Kasım ayında Brezilya’nın Pix adlı yaklaşan anında ödeme sistemine nasıl fayda sağlayabileceğini değerlendirecek.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu