ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Brezilya’daki vergiler Kripto Borsalarını kapatmaya zorluyor

Sponsorlu İçerik

Brezilya‘daki yeni vergi düzenlemeleri, çeşitli kripto para borsalarını kapatmaya zorladı. Kripto para borsaları Acesso Bitcoin ve Latoex, yeni vergi düzenlemeleri nedeniyle ticaret hacimleri azaldığı için platformlarını kapatmaya karar verdiler.

Kripto para borsası Latoex, ülkedeki yeni vergi kurallarının uygulanmasından sonra işlerinin azaldığını ve borsayı kapattığını doğruladı. Merkezi Porto Alegre’de bulunan kripto para borsası Acesso Bitcoin, müşterilere fonlarını borsadan çekmelerini tavsiye etti.

Brezilya‘daki kripto para borsaları, vergi makamları tarafından ortaya konan yeni gereksinimleri karşılayamadığı için kapanıyor. Kripto para borsası Latoex (Latin Amerika Token Borsası) şirketin yatırım kolu Latoex Capital‘ın CEO’su geçen hafta faaliyetlerini kapattığını duyurdu. Borsa, varlıklarını diğer şirketlere satmak ve kalan fonları müşterilerine iade etmek istiyor.

Brezilya Henüz Kripto Paraları Düzenlemiyor

Güney Amerika ülkesi henüz kripto paraları düzenlemek için kanun kabul etmedi. Şu anda, Brezilya’daki borsalarda yapılan tüm işlemlerin Federal Gelir Dairesi Secretaria da Receita Federal do Brasil’e (RFB) bildirilmesi gerekmektedir. Buna uymayan borsalar büyük cezalar ile karşı karşıya. Milletvekilleri, ülkenin Ulusal Kongresi’nde kripto para endüstrisini düzenlemek için birkaç tasarı önerdiler. Senato’da şu anda kriptoyla ilgili tasarılar inceleniyor.

Avrupa, kara para aklama yasalarını, Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren kripto para şirketlerine yeni düzenlemeler getirerek değiştirdi. Yeni kurallar birkaç kripto borsasını kapatmaya zorladı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu