Nedir? Nasıl? Neden?Son Dakika
Trend

Çin Borsası IDAX Para Çekmeyi Donduruyor

Sponsorlu İçerik

Belirsizlik günleri ve toplumdaki söylentilerden sonra, Çin Borsası IDAX Global, CEO’nun ortadan kaybolduğunu onayladı. Sonuç olarak, para çekme işlemleri hafta başlanıcından beri durdurulmuş durumda.

IDAX Global CEO’su Kayboldu

IDAX Global Kripto Para Borsası, son birkaç aydaki olumsuz haberlerin önemli bir kısmına konu oldu. ABD ve Kanada’yı sıkı düzenlemeler nedeniyle terk ettikten sonra, şirketin kendi ülkesinde de kullanıcılara hizmet vermeyi durdurması bekleniyordu. Birkaç gün önce yapılan bir duyuruda , IDAX’in anakara Çinli kullanıcılar için “politika nedenleriyle” artık kullanılamayacağını doğruladı.

Bu kadar büyük pazarları terk etmek zorunda kalmanın borsa üzerinde ciddi bir etkisi oldu. ABD ve Kanada’dan çıktıktan sonra, bir çok kullanıcı daha önce IDAX’ta depolanan fonlarını çekmeye başlamıştı. Bazı müşteriler kendi hesaplarına ulaşmakta zorluk yaşadıklarını belirtmişlerdi.

Bu olayların arkasındaki gerçek neden, neyle ilgili söylentiler piyasa da dolaşırken, IDAX bugün neler olduğunu açıklayan bir bildiri yayınladı. IDAX Global CEO‘sunun ortadan kaybolduğu ve personelin kendisine ulaşamadığı konusundaki en yaygın teoriyi doğruladı:

“[…] IDAX Global CEO’su bilinmeyen bir nedenden ötürü kayboldu ve IDAX Global çalışanları ile IDAX Global CEO‘su bağlantısı kesildi. Bu nedenle, IDAX’te hemen hemen tüm kripto para birimi bakiyelerinin saklanan soğuk cüzdan’a erişim sınırlandırılmıştır, dolayısıyla, para yatırma / çekme hizmeti sağlanamamaktadır. […] IDAX Global, para yatırma / para çekme hizmeti de dahil olmak üzere platform hizmetleri hakkında acil bir çözüm hazırlıyor, bu nedenle tüm platform hizmetlerimiz kullanılamamaktadır. ”

Açıklamada borsa normal işletmeye geçip geçmeyeceği veya kullanıcıların fonlarına tam erişime sahip olup olmayacağı net değil.

Güvenlik Sorunları mı, Çıkış Dolandırıcılığı mı?

Borsadaki fonlara neler olabileceği hala belirsiz olsa da, olumsuz eğilim toplumda yayılmaya devam ediyor. Hatta bazı insanlar CEO’nun soğuk cüzdanın özel anahtarlarıyla kaçtığını iddia ettiği için “ dolandırıcılık ” diyorlar.

Bazıları ise görüşlerinde durumu UPbit’in hackiyle karşılaştırıyorlar. En Kripto Haberin verdiği bu haberde Güney Kore kripto para birimi borsasının hacker’ların 50 milyon doların üzerinde ethereum çaldığını doğruladı. Borsayı işleten şirketin CEO’su, kaybedilen tüm varlıkları karşılayacaklarını belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu