ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Coinbase CEO’su: Yüzlerce Kurum Kriptolara Yatırım Yapıyor

Sponsorlu İçerik

2020’de kripto para alanındaki potansiyel büyük eğilimlerle ilgili kapsamlı bir blog yazısında Coinbase CEO‘su Brian Armstrong, yüzlerce kurumsal yatırımcının zaten kripto para pazarına yatırım yaptığını söyledi.

2019 boyunca, Bakkt’ın lansmanı ile yılın çoğunluğu kurumların kripto para sektörüne girişini çevreliyordu.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Coinbase’in CEO’suna göre, kurumlar halihazırda aktif olarak ortaya çıkan varlık sınıfına yatırım yapıyor ve eğilimin 2020 boyunca devam etmesi bekleniyor.

2019 yılından önce, kurumsal yatırımcılar gerçekten Bitcoin Yatırım Ortaklığı’na (GBTC) ve Bitcoin’e yatırım yapmak için Grayscale ve CME Group’un vadeli işlemler piyasasına sahipti. Ancak, yüksek net değere sahip bireyler, fonlar ve yatırım firmaları için, kripto para pazarında sigorta ve saklama kurumlarıyla güvenli bir şekilde yatırım yapacak çok seçenek yoktu.

2019’un ortalarından itibaren, artan sayıda borsa ve düzenlenmiş hizmet sağlayıcısı, kurumları hedefleyen saklama çözümleri sağlamaya başladı. Kurumların kripto para birimine yatırım yapmaları için daha verimli ve istikrarlı bir ortam oluşturulmasına yol açtı.

Brian Armstrong:

“Zaten küçük kurumların kripto para alanına girdiğini görmeye başladık. Son 18 ay içinde yüzlerce kişi Coinbase Custody’ye katıldı. Bu hızlı büyümenin 2020’de devam etmesini bekliyorum. Daha büyük kurumlar devreye giriyor. Sonunda hemen hemen her finans kurumunun bir çeşit kripto para birimi operasyonu olacak ve çoğu fon, kısmen ilişkisiz getiriler nedeniyle varlıklarının bir kısmını kripto para birimlerinde tutacak.”

Saklama çözümleri sunan Bakkt ve kripto para borsaları henüz büyük hacimler görmüyor, çünkü çoğunlukla kurumsal altyapının daha fazla yerleşmesi zaman alıyor.

Three Arrows Capital CEO Su Zhu:

“Bakkt muhtemelen önce bir damla sonra da bir sel olacak. Gerçek şu ki, çoğu düzenlenmiş vadeli işlem sözleşmeleri 1. günde düşük işlemler görüyor.”

Bağımsız kripto para fonları, döviz saklama platformları ve vadeli işlem piyasalarının, kurumlardan sermaye girişinin görülmesi, önümüzdeki 12 ayda kurumsal kabulün artmasına katkıda bulunan başka bir katalizör olabilir.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu