ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Coinbase CEO’su:”Kurumsallar, Bu Yıl Kripto Yönelebilir”

Sponsorlu İçerik

ABD merkezli lider kripto para borsası Coinbase‘in CEO‘su Brian Armstrong, küresel pazarlardaki mevcut düşüşün ve faiz oranlarındaki son indiriminin, bu yıl kripto paraların dalgalanmasına yol açabileceğinden sektör için bir dönüm noktası olacağına inanıyor.

Armstrong‘a göre, dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, tıpkı Çin’in yaptığı gibi “niceliksel genişleme” kullanmak ve daha fazla para basmak da dahil olmak üzere, sürekli olarak başarısız ekonomiyi canlandırmanın yollarını arıyorlar.

Corona virüsünün Çin’i etkisi altına almasıyla birlikte, Çin Merkez Bankası, enflasyonu ayakta tutmak için ekonomiye 173 Milyar $ para pompalamak zorunda kaldı.

Coinbase CEO‘su, servetlerini enflasyona karşı korumak isteyen yatırımcıların fonlarını kripto paralara taşıyacaklarına inanıyor.

Brian Armstrong:

”Düşen borsa ve faiz indirimleri bu yıl kripto paraların büyümesine yol açabilir. Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, parasal arzı genişletmek için para basmak da dahil olmak üzere ekonomiyi mümkün olan her şekilde teşvik etmeye çalışacaklar. Bu, kurumsal yatırımcıların para birimi olarak kripto paralara geçmeye başladığı yıl olabilir.”

Borsalar Düşmeye Devam Ediyor

Belki de kripto para birimleri küresel ekonomi düştüğünde parlama eğiliminde ve şu anda, birçok yatırımcı corona virüsü yayılmaya devam ederken kripto paraya yatırım yapabilir.

Bir yandan, küresel borsa baskı altında ve neredeyse 10 yılda en kötü kaybını yaşayan S&P 500 endeksi ile düşmeye devam etmekte. Öte yandan, hükümetler sağlık kriziyle mücadele etmek için çeşitli önlemler almaya devam ediyor.

ABD Fed Faiz Oranlarını Düşürdü

Sadece dün, ABD Federal Rezervleri faiz oranlarını 50 baz puan düşürmek için harekete geçti ve bu da ABD’nin yeni gelişen ekonomisini şu anda en az 47 ülkeye yayılan corona virüsün etkisinden korumak için acil bir hamle olarak nitelendi.

Fed, en son 2008 yılında faiz oranlarını yarıya indirdi ve bu strateji, Satoshi Nakamoto‘nun Bitcoin teknik incelemesini yayınlanmasından hemen önce Sub-Prime Büyük Resesyon döneminden koruma stratejisi olarak geldi. Bitcoin, piyasaya sürülmesinden bu yana % 9.000.000 civarında büyüdü. Gerçekten de, kaostaki borsa ve faiz oranı % 0.5 oranında düştüğünde, Bitcoin ve kripto paraların dünyadaki bu çalkantılı ekonomik koşullarda başarılı olup olamayacağını görebiliriz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu