ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Coinbase, ETH’nin DeFi’sini Cüzdan Uygulamasına Ekliyor

Sponsorlu İçerik

Kullanıcı sayısı bakımından en büyük Amerika merkezli kripto para borsası Coinbase, Ethereum tabanlı DeFi uygulamalarını doğrudan iOS ve Android için cüzdan uygulamasına entegre edeceğini duyurdu. Coinbase cüzdan uygulamasının kullanıcıları doğrudan cüzdandan kripto para ödünç alabilecek.

Birçok uzmana göre, Ethereum’daki merkezi olmayan finansal sistem (DeFi), geleneksel finansal sistemde devrim yapmak için muazzam bir potansiyel sunuyor. Aralık 2019‘da Ethereum inkübatörü ConsenSys, DeFi uygulamalarının bir milyar dolara ulaşabileceğini belirtmişti. Ancak bu, yalnızca kolay ve risksiz bir erişim ile sağlanabilecek geniş bir kabul gerektiriyor.

Kripto devi, DeFi uygulamalarının doğrudan iOS ve Android‘e Coinbase‘in cüzdan uygulamasıyla entegre edileceğini duyurdu. Bu, Coinbase cüzdan kullanıcılarının kripto paralarını doğrudan cüzdandan ödünç almalarına izin verecek. İOS uygulamasının bu hafta yayınlanması bekleniyor, Android sürümü ise önümüzdeki haftalarda gelecek.

Coinbase, Ethereum’un DeFi‘sini Ana Akım Haline Getiriyor Mu?

Coinbase‘in belirttiği gibi, binlerce kullanıcı, Compound ve dYdX gibi DeFi uygulamalarına dolaylı olarak cüzdandaki merkezi olmayan uygulama (dApp) tarayıcısı veya masaüstündeki WalletLink aracılığıyla erişiyor. Tüm sürecin mobil uygulamalara entegrasyonu ile çok daha kolay hale getirilmesi bekleniyor :

Ancak, oranları karşılaştırmak veya farklı sağlayıcılar arasındaki toplam bakiyeleri görüntülemek kolay değildir. Bugünkü duyuruyla, bu DeFi uygulamalarını Cüzdan deneyimine entegre ederek kullanmayı daha da kolaylaştırıyoruz. Artık sağlayıcılardan farklı oranları karşılaştırabilir, bir web tarayıcısı açmadan kripto paranızı kolayca yatırabilir ve bakiyelerinizi basit, birleşik bir gösterge tablosunda görüntüleyebilirsiniz.

Uygulamanın en büyük avantajı, ilgilenenlerin kendilerine uygun yüksek bir faiz oranı uygulaması bulmak için karmaşık DeFi ormanında yollarını bulmak zorunda olmamaları. Bunun yerine, 30 milyondan fazla Coinbase müşterisi, Coinbase cüzdan uygulaması aracılığıyla Ethereum’un DeFi ekosistemine doğrudan erişebilir ve farklı DeFi platformları arasından seçim yapabilir. Yeni özellik tüm dünyadaki kullanıcılar tarafından kullanılabilecek.

Aynı zamanda Coinbase, DeFi kredi platformlarının nispeten yeni ve riskli olduğuna dikkat çekiyor. Coinbase geri dönüşün ve sigortanın mümkün olmadığını belirtiyor. Son zamanlarda, 12 Mart’taki büyük kaza, DeFi pazarının sürdürülebilirliğini sorguladı.

CNF‘nin bildirdiği gibi, Ethereum’un fiyatındaki büyük düşüş (-58%), MakerDAO gibi DeFi platformlarının kullanıcı istekleriyle uğraşırken ciddi sorunlara yol açmasına neden oldu. Fiyat önemli ölçüde düştükçe, birçok borçlu Teminatlı Borç Pozisyonlarının (CDP), kısmen Ethereum’un ağındaki ciddi gecikmeler nedeniyle değerlerinin %100‘ünde tasfiye edildiğini gördü.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu