ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Coronavirüs, CBDC’leri daha keskin bir odak haline getiriyor

Sponsorlu İçerik

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) İnovasyon Merkezi başkanı, coronavirüs krizinin merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) daha keskin bir odak noktası haline getirdiğini söyledi.

Bu yorumlar, Accenture, Dijital Ticaret Odası ve Bretton Woods Komitesinin 17 Nisan’da yeniden düzenleyen bir web semineri sırasında geldi. Benoıt Coeure, merkez bankacılığı ve ödemeler perspektifinden COVİD-19 sonrası bir dünyada ilgili olacağını beklediği “dayanıklılık ve teknoloji” alanlarına değindi.

Coeure yaptığı açıklamada, krizin, ekonominin çalışmasını ve sosyal mesafenin kısmen üstesinden gelmesini sağlayan teknolojilerin değerini ortaya çıkardığını belirtti. İş ve tüketim alışkanlıklarından, çevrimiçi alışverişe geçiş gibi çarpıcı değişikliklere kadar, ekonomik ilişkiler üzerinde kalıcı bir etkisi olduğunu açıkladı.

Benoıt Coeure:

“Merkez bankası dijital para birimi hakkındaki mevcut tartışma da daha keskin bir odak haline geliyor. COVID-19’un nakit kaybını hızlandırıp hızlandırmayacağı açık bir sorun. Ancak, halihazırda, farklı ödeme araçlarına erişimin değerini ve geniş bir tehdit yelpazesine karşı esnek olması için herhangi bir ödeme aracına olan ihtiyacı vurguluyor. COVID-19, ödemelerin ötesinde dijital geçişi hızlandıracak.

Bu ayın başlarında, bir BIS bülteni, kağıt banknotların coronavirüs için bir enfeksiyon vektörü olarak hizmet edebileceği endişeleri göz önüne alındığında, pandeminin ödeme alışkanlıklarında bir değişime yol açabileceğini öne sürdü.

Ayrıca, BIS araştırmacıları Ocak ayında dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarının dijital paralar üzerine “kapsamlı bir çalışma” sürdürdüğünü açıkladı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu