ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Cryptojacking saldırıları artmaya başladı!

Sponsorlu İçerik

Yılın başından bu yana Bitcoin ve Monero fiyatları yükseldikçe, cryptojacking girişimlerinin sayısı da buna bağlı olarak arttı.

Yakın tarihli bir rapor, Bitcoin ve Monero gibi kripto para birimlerinin 2020’de değerinin artmasıyla, dünya çapında bir yıllık sürekli düşüşün ardından vakaların yeniden arttığını belirtti.

Cryptojacking saldırıları kripto para fiyatlarının yükselmesiyle arttı

Cryptojacking, yetkisiz bir kişinin kripto para madenciliği için bir bilgisayara erişim sağlaması anlamına gelir. Bu saldırılar bazen o kadar kritik olabilir ki kurban, cihazının gücünü uzun bir süre boyunca neyin tükettiğini anlayamaz.

Siber güvenlik firması Symantec, Mart 2019’da tarayıcı tabanlı madencilik komut dosyası üreticisi CoinHive’ın kapatılmasından bu yana saldırıların daha önce önemli ölçüde azaldığını vurguladı.

Ancak 2020 yılının başlamasıyla durum daha da kötüleşti. Rus siber güvenlik firması Kaspersky tarafından hazırlanan bir başka rapor, yalnızca 2020 yılının ilk çeyreğinde cryptojacking girişimlerinde %300 artış olduğunu bildirdi.

Symantec, ikinci çeyrekte şirket tarafından engellenen tarayıcı tabanlı cryptojacking olaylarının önceki çeyreğe göre %163 artış gösterdiğini iddia etti.

Şirket, büyümeyi artan fiyatlara ve Bitcoin ile Monero gibi kripto paralara olan ilgiye bağladı. BTC, Mart ayında COVID-19 salgınının en yoğun günlerinde 4.000 doların altına ve XMR 32 dolara kadar düştü. Haberimizin hazırlandığı sırada, Bitcoin 10.000 doların ve Monero 75 doların üzeride işlem görüyordu. Her iki kripto parada Mart çöküşünden beri yaklaşık %180 oranında arttı.

Cryptojacking saldırıları büyüyen bir tehdit!

Cryptojacking girişimlerinin örneklerini vurgulayan raporlar genellikle dünyanın dört bir yanından su yüzüne çıkıyor. Yakın zamanda yayınlanan raporlardan biri, Meksika ve diğer bazı Latin Amerika ülkelerinin yılın başından bu yana defalarca hedeflendiğine işaret etti. Bulut hizmetleri kullanan Meksikalı şirketler, bu tür saldırılara karşı özellikle savunmasız olduklarından şikayet ettiler.

Slovak siber güvenlik firması ESET, VictoryGate adlı bir Monero-madencilik botnetinin en azından bir bölümünü belirleyip ortadan kaldırdığını da belirtti. Şirket, VictoryGate’in bir buçuk yıldan fazla süredir aktif olduğu ve 35.000’den fazla cihaza bulaştığı konusunda uyardı.

Sonuç olarak, IT uzmanlarının cryptojacking saldırılarını ciddi bir sorun olarak görmeleri şaşırtıcı değil. Yakın zamanda yapılan bir araştırma, IT uzmanlarının yaklaşık %90’ının bu tür saldırıların şirket ofislerindeki kişisel cihazları ve daha karmaşık ağları bozabileceğine inandığını vurguladı. Ancak, çok az kuruluşun kendilerini korumak için uygun adımlar attığını da iddia ettiler.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu