ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Cryptopia’nın Hacklenme Davasında Karar Açıklandı

Sponsorlu İçerik

2019, Cryptopia’nın ardışık saldırılarıyla başladı ve bu süre zarfında yaklaşık 30 milyon dolar kripto para çalındı. Bu saldırılardan sonra Cryptopia‘nın hesabında kalan para ise, çeşitli kripto varlıklarındaki toplam 170 milyon Yeni Zelanda Doları (NZD) (101.198.450 $). Daha sonra, Mayıs ayında, kripto para borsası tasfiye olacağını duyurdu.

Kalan kripto varlıklarının nasıl dağıtılacağına karar veren Christchurch Yüksek Mahkemesi‘ndeki Hakim David Gendall, borsa kullanıcılarının Cryptopia hesaplarında sahip oldukları varlıklara hak kazandıklarını ve “mülkiyet” olarak sınıflandırılmaları gerektiğine karar verdi.

Cryptopia, mahkemenin son kararını Twitter hesabından paylaştı. Cryptopia, bir yıl boyunca sonucu dört gözle bekleyen kullanıcılarına hitap etti ve tüm varlıkların şirkete değil hesap sahiplerine ait olduğunu söyleyerek 74 sayfalık bir mahkeme belgesi paylaştı.

Bununla birlikte, mahkemenin yayınladığı bildiride, Cryptopia‘daki tüm kripto para birimlerinin, sahiplerin yararı için oluşturulan özel cüzdanlarda olduğunu ve hesap sahiplerinin bu cüzdanların ortak yararlanıcıları olduğu belirtiliyor.

Cryptopia, mahkemenin kararının doğrudan bir sonucunu paylaşmadı, yalnızca belge paylaşılarak verilen duyuruda kullanıcıların kendi sonuçlarını çıkarmasına izin veren bir tutum sergiledi. Kullanıcıların bazıları bu açıklamadan mutlu olurken, bazıları ise bildiride yer alan “tasfiye memurlarının herhangi bir kişinin kimliğini tespit edemediği” detayına takılarak hala belirsizliğin devam ettiğini ve ödemenin alınamayacağını ön görüyor. Belirsizliğin bitmesi adına Cryptopia yeni bir açıklama yapacak mı buna önümüzdeki günler de karar verecek.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu