Nedir? Nasıl? Neden?

DeFi coin’leri Bitcoin’den daha iyi performans gösteriyor

Sponsorlu İçerik

Sektör olarak bakıldığında, merkezi olmayan finans (DeFi), kripto pazarından çok daha iyi bir performans gösteriyor. Veriler, Kyber Network, Loopring, Aave ve Republic Protocol gibi büyük DeFi projelerinin bu yıl Bitcoin ve Ethereum gibi büyük kripto paralardan daha iyi performans göstererek %165 ile %300 arasında yatırımcılarına önemli getiriler sağladı.

Merkezi olmayan finans, kripto para endüstrisindeki değişimin gerçek itici gücü olarak görülüyor ve projelerin bolluğu onu tek bir sektör olarak izlemeyi son derece zorlaştırdı.

Bununla birlikte, veriler sadece DeFi‘nin bir bütün olarak gelişmekte olduğunu değil, aynı zamanda merkezi olmayan finansmanı kolaylaştırmak için inşa edilen projelerin bu yıl en iyi performans gösteren varlıklar olduğunu ortaya çıkarıyor.

Yılbaşından bugüne performans söz konusu olduğunda, getirilerdeki lider likidite sağlayıcısı Kyber Network‘ün KNC token’ı bu yıl neredeyse %313 oranında arttı. Aave platformunun yerel token’ı LEND, yıl başından bu yana %287 ve Loopring’in LRC token’ı ise %265 oranında artış kaydetti.

Bu coin’ler, kripto para yatırımcısı Spencer Noon tarafından gözlemlenen DeFi kullanıcılarının sayısındaki parabolik bir artıştan kaynaklandı.

BTC ve ETH’den daha iyi performans sağlamak DeFi’ye daha fazla yatırım getirebilir

Merkezi olmayan Republic Protocol, DeFi sektöründe de en iyi performans gösterenler arasındaydı ve yıl başından bu yana %171’in üzerinde artış kaydetti. Akıllı sözleşme platformu Bancor Network‘ün BNT token’ı bu yıl %196 büyüdü ve Gnosis protokolünün yerel token’ı olan GNO‘nun %188 artış kaydetti.

Öte yandan, piyasadaki en büyük kripto para birimlerinden ikisi olan Bitcoin ve Ethereum, sırasıyla %32 ve %84 gibi çok daha küçük artış kaydetti.

Ayrıca, 2017 ICO patlaması sırasında bazılarının %1000’lik getiri gördüğü altcoin’ler dünyasında büyük kazançlar yeni bir şey olmasa da, bu projelerin yaşadığı istikrarlı büyüme, bunun geçici olmadığını gösterebilir.

DeFi protokollerinin yatırımcı favorileri Bitcoin ve Ethereum‘dan büyük ölçüde daha iyi performans göstermesiyle birleştiğinde, hem varlıklarını çeşitlendirmek hem de projeleri kullanmak için daha fazla kurumsal yatırımcının DeFi alanına girmesine yol açabilir.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu