ManşetNedir? Nasıl? Neden?
Trend

DeFi’de kilitli kripto para miktarı 8 milyar doları geçti

Sponsorlu İçerik

Merkeziyetsiz finans (DeFi) sektöründeki akıllı sözleşmelerde kilitli kripto para miktarı artmaya devam ediyor.

Veri analiz sitesi DeFi Pulse’ye göre, DeFi uygulaması akıllı sözleşmelerinde kilitlenen kripto para miktarı bu hafta 8 milyar doları geçti. Haberimizin hazırlandığı sırada ise bu rakam 8.66 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Ağustos ayı boyunca, bu akıllı sözleşmelerde kilitlenen kripto para miktarı, 31 Temmuz’da görülen 4.19 milyar dolar seviyesini ikiye katladı. Bu büyümenin çoğu, 16 Ağustos’ta 7 milyar dolara ulaşan ve bu hafta 26 Ağustos’ta gerçekleşen 8 milyar dolara kadar daha kademeli bir artış gördüğü için, büyümenin çoğu ayın ilk yarısında gerçekleşti.

Maker, bu ayın başlarında lider protokoldü. Ancak, artık Aave liderliği aldı ve Maker’ı 2. sıraya itti.

Aave şu anda akıllı sözleşmelerinde kilitli 1.63 milyar dolarlık kripto para birimi ile zirvede ve bu miktar iki hafta içinde neredeyse üç katına çıktı. 13 Ağustos itibariyle sadece 529.6 milyon dolar akıllı sözleşmelere kilitlenmişti. Ancak ertesi gün yaklaşık 428 milyon dolar arttı ve o zamandan beri yükselmeye devam ediyor.

Aave, bugün DeFi sözleşmelerinde kilitlenen toplam kripto paranın %18’inden fazlasını yönetiyor. Aave’nin LEND token’inin fiyatı, Ethereum’un DeFi patlaması nedeniyle geçen yıldan bu yana %20.000’den fazla arttı.

Maker, 1 Ağustos’ta akıllı sözleşmelerle kilitlenmiş 1.28 milyar dolardan dün itibariyle 1.43 milyar dolara çıkarak Ağustos ayında çok daha istikrarlı bir büyüme gördü. Curve Finance, dün itibariyle 1.27 milyar dolara ulaştı. Balancer 1.13 milyar dolar ile milyar işaretinin üzerindeki diğer tek protokol.

Coingecko verilerine göre, DeFi’nin piyasa değeri son zamanlarda benzer şekilde yükseldi ve şu anda 15.8 milyar dolar seviyesinde. Bu rakam 9 Ağustos’a kadar sadece 11 milyar dolardı.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu