ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Dolandırıcılar, bu kez de Chamath Palihapitiya’yı kullanıyor

Sponsorlu İçerik

YouTube‘da başka bir Bitcoin dolandırıcılığı daha ortaya çıktı. Kripto para dolandırıcıları, dünyanın en büyük video paylaşım sitesinde, hediye dolandırıcılığı ve diğer sahte yatırımları barındıran bir dizi kampanya başlattı.

Popüler YouTube kanalı Crypto Lark‘ı işleten Lark Davis, 41.000 takipçisine dolandırıcılık videosunun ekran görüntüsünü yayınladı. Social Capital CEO’su, milyarder yatırımcı ve Bitcoin boğası Chamath Palihapitiya‘nın yer aldığı canlı yayında, dolandırıcılar 5.000 BTC hediye edileceğini iddia ediyorlar.

Lark Davis, Bitcoin ile ilgili yüzlerce videonun platformdan kaldırıldığında ve kripto para merkezli kanallar tamamen silindiğinde, YouTube tarafından hedeflenen kendi kanalı olan bir Bitcoin eğitimcisi.

Bu arada, küresel ödeme şirketi Ripple ve genel müdürü Brad Garlinghouse, platformun yatırımcılar ve girişimciler üzerinde olumsuz bir etkiye sahip oldukları sahte kripto para dolandırıcılıklarını durdurmak için yeterli bir şey yapmadığını iddia ederek YouTube‘a karşı dava açtı.

Bazı kripto para YouTuber‘larının kanalları daha sonra eski haline getirilirken, Youtube, kötü içeriği kaldırmak ve yanlış bilginin yayılmasını durdurmak için algoritmasını optimize etmeye çalıştığını iddia ediyor.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu