Nedir? Nasıl? Neden?

Elliptic, Yeni Çözümü İle Bankalara Yardımcı Olacak!

Sponsorlu İçerik

Blockchain analitik firması Elliptic, bankalar için hangi kripto borsalarının güvenilir olduğuna karar vermelerine yardımcı olacak bir çözüm üretti. Çözüm, 200 küresel kripto para borsasının veri ve bilgilerini içeriyor.

Elliptic’in kurucu ortağı Tom Robinson:

“Şu anda çoğu banka, uyumlu borsalar ile kara para aklama veya yaptırım riskleri oluşturanlar arasında ayrım yapamıyor.” 

Bankaların uzun zamandan beri borsalar da dahil olmak üzere kripto para firmalarına hizmet vermek konusunda isteksiz kaldığı bilinmektedir. Blockchain analitik  firması Elliptic, yeni çözümü ile durumu iyileştirmeyi amaçlıyor.

Discovery” olarak adlandırılan Elliptic‘in bankalar için amaca yönelik çözümü, kurumsal varlıkları, yargı yetkisi, düzenleyici durumu ve uyumluluk politikaları hakkında bilgi de dahil olmak üzere 200 küresel kripto para borsasının  veri tabanını içeriyor. Ayrıca, tuttukları kripto para birimlerinin kökenine ilişkin Blockchain araştırması da yapıyor.  

Robinson, bankaların özellikle bankacılık hizmetlerini sunmadan önce kripto para borsalarının yarattığı riskleri ve fırsatları bilmek istediklerini belirtti.

Şu anda çoğu banka ile uyumlu borsalar, kara para aklama veya yaptırım riskleri oluşturanlar arasında ayrım yapamıyor. Şirketin, Discovery ile tüm bu sorunların üstesinden gelmesi amaçlanıyor. Robinson, çözüm için hangi veya kaç bankanın kaydolduğunu paylaşmadı.

2013’te kurulan Elliptic, işlem izleme araçları aracılığıyla tüm kripto para birimlerinin %85‘ini piyasa değeri ile takip ettiğini iddia ediyor. Geçen ay, firma XRP için destek ekledi ve şüpheli faaliyetlerle ilgili 400 Milyon Dolar değerinde XRP işlemi buldu.

Eliptik, Japon finansal hizmetler devi SBI Holdings ve Santander Innoventures da dahil bugüne kadar 35 Milyon Dolar‘lık fon toplayarak önemli yatırımcılar tarafından desteklenmektedir.

.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu