Nedir? Nasıl? Neden?

En büyük petrol şirketi, madencilik planlarını yalanladı

Sponsorlu İçerik

Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Saudi Aramco, ilk kripto para birimini çıkarmayı planladığı yönündeki söylentileri yalanladı.

Basın açıklamasında, “Şirketimizin bitcoin madenciliği faaliyetlerine başlayacağına dair son haberlerle bağlantılı olarak, bu açıklamaların tamamen yanlış olduğunu teyit ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Daha önce, saudi Aramco’nun bitcoin madenciliğine olan ilgisini medya haber yapmıştı. Hepsi de Brezilyalı madenci Ray Nasser ile yapılan bir röportaja atıfta bulunarak, şirketin petrol üretiminden elde edilen fazla gazın kripto para madenciliği için kullanılması olasılığını müzakere ettiğini iddia edilmişti.

Günlük petrol üretimi açısından dünyanın en büyük şirketi olan Saudi Aramco, blockchain teknolojisini aktif olarak destekliyor.

2019’da petrol ve gaz endüstrisi Data Gumbo için endüstriyel akıllı sözleşmelerin geliştiricisine 6 milyon dolar yatırım yaptı, 2020’de ise Vakt blockchain platformuna da 5 milyon dolar yatırım yaptı.

Mart 2021’de şirket IBM ile ortaklaşa bir kurumsal blockchain platformuna imza attı.

Temmuz ayında Saudi Aramco, 1 TB gizli bilgi veren bilgisayar korsanlarının saldırısından zarar gördü. Veriler Monero kripto para birimi için darknet’te satışa sunuldu.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu