ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Eski Senatör, Kripto Para Dolandırıcılığına Karıştı!

Sponsorlu İçerik

SEC, David Schmidt ve diğer iki kişinin “Meta 1 Coin” ile 4.3 Milyon $ toplayarak yatırımcıları dolandırdıklarını iddia ediyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), eski bir Washington eyaleti senatörü ve diğer iki kişi için yatırımcılardan 4.3 Milyon $ toplayarak kripto para dolandırıcılığına karıştıkları iddiasıyla varlıklarının dondurulduğunu bildirdi.

SEC‘e göre, ABD’de ve dünyada 150’den fazla kişi, % 224.923’e kadar getiri vaat eden “Meta 1 Coin” e yatırım yapmaya ikna edildi. SEC, Florida sakinleri Robert Dunlap ve Nicole Bowdler ile birlikte, eski Washington eyaleti senatörü David Schmidt‘in yatırımcı fonlarını, 215.000 $’lık 1 Ferrari de dahil olmak üzere kullandığını iddia ediyor.

SEC, üçlünün insanlara dijital varlığın 1 Milyar $ değerinde sanat koleksiyonu veya 2 Milyar $ değerinde altın tarafından desteklendiğini söylediğini iddia ediyor. Ancak, yatırımcılar hiçbir zaman kripto para birimini almadılar ve bir geri dönüş görmediler. Yatırımcılara ayrıca “Meta 1 Coin” in risksiz olduğu ve asla değer kaybetmeyecekleri söylendi.

SEC’in Fort Worth Ofisinin Bölge Müdürü David Peavler:

“İddia ettiğimiz gibi, sanıklar Meta 1 Coin hakkında cesur iddialarda bulundular ve yatırımcıları paralarından ayırmak için hemen hemen her şeyi söyleyeceklerdi. Yatırımcılar her zaman yatırımlarının değer kaybetmeyeceği veya yatırımcıların büyük getiriler alacağını iddia eden destekçilere şüpheyle bakmalıdır.”

SEC’in şikayeti bu hafta Teksas’ın Batı Bölgesinde yapıldı ve Meta 1 Coin Trust, Dunlap, Bowdler ve Schmidt’e federal menkul kıymetler yasalarının sahtecilik ve menkul kıymet kayıt hükümlerini ihlal etmekle suçlanıyor.

Cumhuriyetçi David Schmidt, siyasi kariyerine 1994 yılında Washington Eyalet Temsilciler Meclisi’nde başladı ve 2003-2010 yılları arasında eyalet senatörü olarak görev yaptı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu