Nedir? Nasıl? Neden?

Ethereum Fiyatının Düşmesiyle, DeFi Pazarı Darbe Aldı

Sponsorlu İçerik

Ethereum (ETH) fiyatının düşmesiyle, Şubat ortasından bu yana DeFi sektöründen yaklaşık 600 Milyon $ buhar oldu. Kripto para piyasasının oynaklığı, DeFi sektörünün ne kadar savunmasız olduğunun altını çiziyor.

Mart ve Şubat sonu kripto para piyasası hayal kırıklığı yarattı. Bitcoin ve büyük kripto para birimleri önemli kayıplara uğradı. Piyasa değeri açısından 1 numaralı kripto para birimi, fiyatının yaklaşık % 50’sini kaybetti ve yaklaşık 8.000 $’dan 3.700 $’a kadar düştü. Bu ani çöküş 12 Mart’ta tüm kripto para piyasası üzerinde olumsuz etki yarattı.

DeFi Sektöründen Yaklaşık 600 Milyon $ Yok Oldu!

Ethereum, piyasa çöküşünden payını aldı. Kripto para birimi Ocak ayında istikrarlı yükselişler kaydetti. 1 Ocak’ta ETH‘nin fiyatı 127 $’dı ve 13 Şubat’ta 285 $’a kadar yükseldi. Bununla birlikte, COVID-19‘un yayılması arttıkça, piyasadaki dalgalanma da arttı. Sonuç olarak, ETH fiyatı da tek bir günde yaklaşık % 58 düşerek 24 saat içinde 194 $’dan 109 ‘a kadar düştü.

ETH, 2020’de yıllık en yüksek seviyesine ulaştığında, DeFi pazarı da toplam değeri 1.23 Milyar $ olan 1 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak ani çökme aynı anda DeFi sektöründe de bir krize neden oldu. DeFi pazarı yaklaşık 600 Milyon $ kaybetti ve yayınlandığı tarihte, aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi, DeFi pazarının 2019’un ilk yarısında en son ulaştığı seviyeye sadece 588 Milyon $ vardı.

ETH‘un fiyatındaki bu % 58’lik düşüş, MakerDAO gibi platformların protokollerinde başarısızlığa neden oldu. Fiyat, Ethereum ağındaki bir gecikmeyle birlikte önemli ölçüde düştükçe, çok sayıda borçlu, Teminatlı Borç Pozisyonlarının (CDP) değerlerinin % 100’ünü tasfiye ettiler.

ShapeShift.com CEO‘su Erik Voorhees, DeFi sektöründeki güvenlik açıklarına yönelik topluluk eleştirilerine yanıt verdi. Voorhees, Bitcoin‘in hala bir değer deposu olarak yerini koruduğunu ve DeFi pazarının kötü bir gün geçirmesine rağmen hayatta kaldığını söyledi.

Erik Voorhees:

”Önümüzdeki aylarda dünya anti-kırılganlığın ne anlama geldiğini görecek.”

Yatırım şirketi Multicoin Capital‘in yönetici ortağı Tushar Jain bu iddiayı sorguladı ve DeFi pazarının sürdürülebilirliği konusunda endişe duyduğunu belirtti.

Tushar Jain:

”Ekosistemin tamamı 24 saatten daha kısa sürede tasfiye edilebilirse DeFi’nin sürdürülebilir olamayacağından endişe duyuyorum. Bugün gerçek bir riskti.”

COVID-19‘a ilişkin belirsizliğin önümüzdeki aylarda devam edip etmeyeceği belirsiz. Oynaklık artmaya devam ederse, DeFi pazarının kırılganlığı devam edebilir. Yatırımcı güveni tamamen kaybedilirse, Jain‘in iddia ettiği gibi ekosistem tamamen sürdürülemez hale gelebilir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu