ManşetNedir? Nasıl? Neden?

FC Barcelona, Chiliz İle Antlaşma Yaptı

Sponsorlu İçerik

Dünyanın en büyük futbol kulüplerinden biri olan FC Barcelona, ​​300 milyondan fazla hayranına oy verme hakkı vermek için Blockchain girişimi ​​Chiliz ile ortaklık kurdu. FC Barcelona kendi taraftar token’ine bu yılın ikinci çeyreğinde sahip olacak.

Chiliz‘in kurucusu ve CEO’su Alexandre Dreyfus, FC Barcelona yönetim kurulu tarafından onaylanması gerektiği için anlaşmanın 17 ay sürdüğünü söyledi.

FC Barcelona’nın Yönetim Kurulu Üyesi Josep Pont:

“Bu anlaşma, kulübün dünyadaki hayranlarımıza daha yakın olması için dijital dünyaya açık bir şekilde odaklanarak yenilikçi pazarlama ve ortaklık aktiviteleri kurma şansı verecektir.”

BAR token‘i başlangıçta 2€ (2.15$) ve toplam 40 milyon arz olacak. Hayranlar, tokeni Socios ve Chiliz uygulamaları aracılığıyla satın alabilecekler. Bar token sahipleri, bazı kulüp kararları için oy kullanma hakkına sahip olacak.

Geçen ay Chiliz ve Socios, JUV token‘i için Juventus ile de ortaklık kurdu. Dreyfus, JUV satışının henüz tamamlanmadığını ve şu ana kadar yaklaşık 200.000$ değerinde token satıldığını söyledi.

Malta merkezli Chiliz, Kriket de dahil olmak üzere sporda alanındaki daha fazla kulübü tokenleştirmeyi hedefliyor. Firma ayrıca müzik ve eğlence gibi spor dışı sektörlere de girmeyi planlıyor. 

2018 yılında kurulan Chiliz, Binance borası da dahil olmak üzere yatırımcılardan 60 Milyon$ topladı. Chiliz’in Malta, Arjantin, Kore, Singapur ve Fransa’daki ofislerinde 60’ın üzerinde çalışanı var.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu