Nedir? Nasıl? Neden?

Fed Para Yağdırıyor!

Sponsorlu İçerik

Fed gecelik borç verme tavan limitini 150 Milyar $’dan 175 Milyar $’a yükseltmişti. ABD Merkez Bankası New York Şubesi, coronavirüs salgını nedeniyle olağandışı dalgalanmaların görüldüğü piyasalara toplam 1.5 Trilyon $ likidite sunacak. ABD borsalarındaki düşüşün bugün de devam etmesinin ardından Fed üç aylık ve aylık borç verme limitini toplamda 1.5 Trilyon $ çıkarttığını duyurdu.

New York Fed‘den yapılan açıklamaya göre, banka bugün gerçekleştirdiği 3 ay vadeli repo işlemiyle piyasaya 500 Milyar $’lık likidite sağladı. 

Yarın da 3 ay ve 1 ay vadeli 2 repo işlemiyle piyasaya likidite sunacak olan banka, Kovid-19 salgınına ilişkin endişelerin yaşandığı piyasalara toplam 1.5 Trilyon $‘lık likidite sunmuş olacak.

Bankanın 500 Milyar $’lık 3 ay ve 1 ay vadeli repo işlemleri ayın geri kalanında haftalık olarak gerçekleştirilecek. Söz konusu repo işlemleri 13 Nisan’a kadar devam edecek.

Borsalardaki düşüş nedeniyle yine gün içinde 15 dakikalık bir işlem arasına giren ABD’deki borsalar, Fed’in kararı sonrası toparlamaya başladı.

Fed açıklamasından sonra Dow Jones endeksi 21500 puan civarından 22800’lere kadar yükseldi. S&P 500 endeksi ise 2500’lerden 2600’lere kadar toparlama gösterdi. Ancak kısa süreli bir toparlanma oldu ve neredeyse eski sevilerine döndüler.

Bitcoin ise Fed açıklamasına yanıt olarak neredeyse 200 $‘lık bir yükseliş yaptı ancak fazla uzun sürmedi ve haberimizin hazırlandığı sırada 6.050 $‘dan işlem görüyordu.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu